Ρωσία: Αυξάνονται τα πρόστιμα για απείθεια κατά της αρχής

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 05:41
Ρωσία: Αυξάνονται τα πρόστιμα για απείθεια κατά της αρχής

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την Τετάρτη νόμο, ο οποίος αυξάνει τα πρόστιμα σε όσους επιδεικνύουν απείθεια κατά της αρχής, όταν συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις αλλά και όταν παραβιάζουν τη διαδικασία χρηματοδότησης των δημόσιων συγκεντρώσεων.

Ο νόμος ψηφίστηκε από την Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) στις 10 Φεβρουαρίου και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) στις 17 Φεβρουαρίου.

Η αύξηση των προστίμων με τη θέσπιση νόμου γίνεται μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, όταν είχαν συλληφθεί 11.000 χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις οι οποίες δεν είχαν την έγκριση των Αρχών, σύμφωνα με τον ιστότοπο OVD-Info που καταγράφει τις συλλήψεις στις διαδηλώσεις.

Η νομοθεσία αυξάνει τα πρόστιμα για απείθεια κατά της αρχής έως και τα 4.000 ρούβλια (44,7 ευρώ) από τα 1.000 ρούβλια που ήταν μέχρι πρότινος, εκτός από την επιβολή της ανώτατης ποινής κράτησης των 15 ημερών. Επίσης επιβάλλει ποινές υποχρεωτικής κοινωνικής εργασίας έως 120 ώρες.

Ο νέος νόμος εισάγει επίσης την επιβολή προστίμων έως 20.000 ρούβλια (223,5 ευρώ) για τους διοργανωτές των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που παραβιάζουν τους κανονισμούς χρηματοδότησής τους.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 05:41