Ρωσία: Βαριές ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν σε παντρεμένο ζευγάρι με την κατηγορία της κατασκοπείας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, 16:33
Ρωσία: Βαριές ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν σε παντρεμένο ζευγάρι με την κατηγορία της κατασκοπείας

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σε παντρεμένο ζευγάρι στην περιοχή του Καλίνιγκραντ μεγάλες ποινές κάθειρξης, καθώς έκρινε ότι διενεργούσαν κατασκοπεία για λογαριασμό της Λετονίας, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) αναφέροντας ότι κρίθηκαν ένοχοι για εσχάτη προδοσία.

Η σύζυγος Αντονίνα Ζίμινα στρατολογήθηκε, σύμφωνα με την FSB, από τις μυστικές υπηρεσίες της Λετονίας το 2012 ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών. Εν συνεχεία, άρχισε να συγκεντρώνει διαβαθμισμένα έγγραφα και να τα στέλνει στη Λετονία.

Ο σύζυγος Κονσταντίν Αντόνιετς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12,5 ετών. Σύμφωνα με την FSB ο Αντόνιετς στρατολογήθηκε από την σύζυγό του το 2015 και υπέκλεπτε έγγραφα από το υπουργείο Οικονομικών του Καλίνινγκραντ τα οποία διοχέτευε στη Λετονία.

Το ζευγάρι αρνείται την ενοχή του και θα εφεσιβάλει την απόφαση, δήλωσε ο δικηγόρος τους Μιχαήλ Μπάγιεφ.

Η υπόθεσή τους η οποία εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών, είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε ρωσικά ΜΜΕ τα οποία έγραφαν ότι το ζευγάρι παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι έστειλε μια φωτογραφία στην Λετονία στην οποία φαίνονταν να είναι δίπλα τους ένα αξιωματικός της FSB που είχε παρευρεθεί στον γάμο τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η FSB δεν υπήρχε καμία αναφορά στο περιστατικό αυτό.

Το Καλίνινγκραντ είναι μια ιδιαίτερα στρατιωτικοποιημένη περιοχή της Ρωσίας η οποία εκτείνεται στην Θάλασσα της Βαλτικής, μεταξύ δύο χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Λιθουανίας και της Πολωνίας. Η Μόσχα προσάρτησε την περιοχή από την Γερμανία στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με πληροφορίες από Reuters, TASS, AΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, 16:33