Σερβία: 102 κρούσματα και 4 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, 18:09
Σερβία: 102 κρούσματα και 4 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Σταθερή μείωση των νέων κρουσμάτων παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Σερβία παρά το γεγονός ότι πραγματοποιούνται, σε ημερήσια βάση, όλο και περισσότερα τεστ. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 102 νέα κρούσματα και έτσι ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον Covid -19 έφτασε στους 9.464.

Τέσσερεις ασθενείς απεβίωσαν από χθες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 193.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.116 ασθενείς, εκ των οποίων 54 είναι διασωληνωμένοι.

Στη Σερβία από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν ελεγχθεί για κορωνοϊό 101.911 δείγματα. Από αύριο, Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε από την επιδημιολογική Επιτροπή, θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται μαζικότερα στοχευμένα τεστ αντισωμάτων στο αίμα για να διαπιστωθεί το επίπεδο ανοσίας στον πληθυσμό.

Νέα χαλάρωση των μέτρων περιορισμού αποφάσισε η σερβική κυβέρνηση. Από αύριο θα ανοίξουν οι καφετερίες και τα εστιατόρια με την υποχρέωση να τηρούνται οι όροι αποφυγής του συγχρωτισμού, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας 'Ανα Μπρνάμπις ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι σύντομα θα αποφασιστεί η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εφόσον συνεχιστεί η μείωση των νέων κρουσμάτων. Ανέφερε ωστόσο ότι εάν παρατηρηθεί, μετά την άρση των απαγορεύσεων, νέα έξαρση της νόσου, τα περιοριστικά μέτρα θα επανέλθουν.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, 18:13