Στη Σερβία το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 52 ασθενείς από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό 7.919 άνθρωποι. Από την εκδήλωση της πανδημίας επιβεβαιώθηκαν 191.356 κρούσματα, ενώ έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό 1704 ασθενείς. Σήμερα στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό νοσηλεύονται 7.611 ασθενείς εκ των οποίων οι 270 είναι διασωληνωμένοι.

Από την ερχόμενη Παρασκευή στη Σερβία θα ισχύσουν νέα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης της νόσου. Συγκεκριμένα, το ωράριο λειτουργίας όλων των καταστημάτων εκτός από τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία θα περιοριστεί μέχρι τις 5:00 η ώρα το απόγευμα. Τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργούν μόνο τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία μέχρι τις 9:00 η ώρα το βράδυ, ενώ τα θέατρα και οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν μέχρι τις 5:00 η ώρα το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Βελιγράδι, έξω από το υπουργείο εθνικής Οικονομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συγκέντρωση ιδιοκτητών και υπαλλήλων ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και του εμπορίου με αίτημα την οικονομική στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία. Η εκτίμηση των οικονομολόγων είναι ότι τον Ιανουάριο του 2021 περίπου 200.000 εργαζόμενοι σε ΜμΕ θα βρεθούν στο δρόμο, αν δεν υπάρξει κάποιο πρόγραμμα επιδότησης από την κυβέρνηση.

Η απόκτηση εμβολίου για τον κορωνοϊό αποτελεί προτεραιότητα της σερβικής κυβέρνησης και για αυτό το λόγο η πρωθυπουργός ‘Ανα Μπρνάμπιτς έχει καθημερινά επαφές με εκπροσώπους εταιριών που έχουν αναπτύξει εμβόλια.

Σήμερα η πρωθυπουργός της Σερβίας είχε τηλεδιάσκεψη με τον αντιπρόσωπο των Pfizer – Biontech όπου συμφωνήθηκε να κατατεθεί εντός της ημέρας το αίτημα των εταιριών αυτών, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στον οργανισμό Φαρμάκων της Σερβίας για έγκριση του εμβολίου που παράγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι έχει ήδη συμφωνηθεί με το ρωσικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleja» η αποστολή, έως το τέλος τα εβδομάδας, είκοσι δόσεων του εμβολίου ΄΄Sputnik V΄΄ για εργαστηριακό έλεγχο και έγκριση ενώ η Σερβία εξέφρασε ενδιαφέρουν για συμπαραγωγή.

Στη Σερβία ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν ποιο εμβόλιο επιθυμούν να κάνουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης