Τουλάχιστον 27 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων του σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χομς (κεντρική Συρία) όπου μαίνονται σφοδρές μάχες, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο επίσης για 22 νεκρούς μεταξύ των τζιχαντιστών στις συγκρούσεις και τους βομβαρδισμούς που αρχικά είχαν επικεντρωθεί στα περίχωρα της ελεγχόμενης από τον συριακό στρατό πόλης Αλ-Σούχνα, στην επαρχία Χομς, στην έρημο της Συρίας, και στη συνέχεια στο εσωτερικό της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΙΚ έχει προωθηθεί επί του εδάφους και τώρα βρίσκεται μέσα στην πόλη, της οποίας κατέλαβε ορισμένες συνοικίες. Οι μάχες συνεχίζονται επί του παρόντος”, δήλωσε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι ‘Αμπντελ Ραχμάν.

“Η ρωσική αεροπορία (σύμμαχος της Δαμασκού) επενέβη για να εμποδίσει την προώθηση των τζιχαντιστών και τυχόν κατάκτηση της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος”, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ράμι ‘Αμπντελ Ραχμάν.

Πρόκειται για τη φονικότερη επίθεση που σημειώνεται στη Συρία από το ΙΚ μετά τον περασμένο Δεκέμβριο”, είχε προσθέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης