Λεπτομέρειες που σοκάρουν έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τη δράση και το προφίλ του serial killer της Κύπρου, Νίκου Μεταξά, ο οποίος ομολόγησε ότι στραγγάλισε τουλάχιστον δύο γυναίκες.

Λεπτομέρειες που ανατριχιάζουν έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τη δράση και το προφίλ του serial killer της Κύπρου, Νίκου Μεταξά, ο οποίος ομολόγησε ότι στραγγάλισε τουλάχιστον δύο γυναίκεςΠρόκειται για δύο Φιλιππινέζες, μία 38χρονη και μία 27χρονη, ενώ ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας δεν απέκλεισε ο αριθμός των θυμάτων του να είναι πολύ μεγαλύτερος. «Δεν είναι ένα με δύο τα θύματα. Είναι πολύ περισσότερα τα θύματα» επιβεβαίωσε ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η κυνικότητα του serial killer με το ψευδώνυμο «Ορέστης», ο οποίος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είπε στους αστυνομικούς πως ένιωθε ηδονή ενώ στραγγάλιζε τα θύματά του.

«Ένιωθα ωραία όταν έπνιγα τις γυναίκες» ομολόγησε ο ίδιος με άκρατη κυνικότητα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούη Κουτρουκίδη, που μίλησε στο Star, έχουν εξαφανιστεί άλλες 22 κοπέλες τα τελευταία χρόνια. Και οι 22 φέρονται να είναι από τις Φιλιππίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είναι ο serial killer

Πρόκειται για υπαξιωματικό του κυπριακού στρατού, ο οποίος φοίτησε στη Σχολή Ευελπίδων, ενώ επέστρεψε στην Κύπρο και υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά.

Άτομα του περιβάλλοντός του τον χαρακτήριζαν ήρεμο και χωρίς εξάρσεις, ενώ συνάδελφοί του αναφέρουν ότι τον διέκρινε μεγάλη μυστικοπάθεια. Λίγοι είναι εκείνοι που γνώριζαν πως ο «Ορέστης» βρισκόταν σε διάσταση με τη γυναίκα του και ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Του άρεσε ο κόσμος της φωτογραφίας, ενώ με επιστολή που είχε αποστείλει σε συγκεκριμένο όμιλο φωτογραφίας, από τον οποίο εν τέλει αποχώρησε λόγω διαφωνιών, δήλωνε «κήρυκας αγάπης».

Στην εν λόγω επιστολή αποχώρησής του που παρουσιάζει το sigmalive μεταξύ άλλων έγραφε:

«Παραμένω φίλος με όλους όσους γνώρισα στον όμιλο και θα συνεχίσω την επαφή μου, τις εκδρομές, τις διαλέξεις και θα είναι μεγάλη τιμή μου να βοηθώ στη φωτογραφία όσους μέχρι τώρα ζήτησαν και έλαβαν τη βοήθειά μου και όσους τη ζητήσουν στο μέλλον. Δεν αλλάζει η αγάπη μου για τη φωτογραφία, η επιθυμία μου να την ασκώ στην παρέα ανθρώπων με παρόμοια αγάπη και η επιθυμία μου να βοηθώ άλλους στη φωτογραφία. Όλα αυτά θα γίνονται σε χώρο αμοιβαίας συναίνεσης και όχι κάπου που να χρειάζεται να αντιμετωπίσω τον οποιοδήποτε υπόγειο και πισώπλατο πόλεμο.

»Θέλω να γίνει ξεκάθαρο πως αυτό είναι καθαρά θέμα δικής μου αξιοπρέπειας και δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική αντιπαλότητα με κανέναν. Αυτό σας το αποστέλλω επειδή έχω την ανάγκη να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής, και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το γιατί δεν είμαι μέλος του ομίλου από το 2017. Στο παρελθόν, για μέλη που αποχώρησαν από τον όμιλο για παρόμοιους λόγους, παρουσιάστηκαν γεγονότα σχετικά με την αποχώρησή τους, τα οποία δεν ήταν αληθή και παρουσίαζαν ως εγωιστικά σκεπτόμενους που εγκατέλειψαν τον όμιλο ο οποίος τους ανέδειξε για προσωπικές φιλοδοξίες. Θέλω να αποφύγω οποιεσδήποτε φήμες σχετικά με το πρόσωπό μου και για αυτόν τον λόγο παραθέτω γεγονότα και ξεκαθαρίζω από τώρα τους λόγους και τον τρόπο σκέψης μου.

»Υ.Γ. Όποιος δεν επιθυμεί επικοινωνία μαζί μου, μπορεί απλά να μου το ζητήσει».

Διάλογος-σοκ με ξαδέλφη αγνοούμενης

Το πάθος του για γυναίκες από την Ασία ήταν τέτοιο, που, λίγο μετά τη δολοφονία των δύο θυμάτων του, ο Ελληνοκύπριος λοχαγός αντάλλαξε μηνύματα με την ξαδέλφη ακόμη μίας εξαφανισμένης κοπέλας από τις Φιλιππίνες. Στόχος του ήταν, όπως της ανέφερε, να της δώσει πληροφορίες. Εκείνη, όμως, αρνήθηκε να τον συναντήσει.

ΞΑΔΕΛΦΗ: Ναι, αλλά θα πρέπει να μου πεις περί τίνος πρόκειται, για να δω αν μου λες την αλήθεια…

ΟΡΕΣΤΗΣ: Εντάξει, αλλά δεν θα πω τίποτα άλλο κι αν μιλήσεις σε κάποιον, θα τους μπλοκάρω όλους και θα σταματήσω να μιλάω. Πρόκειται για την….

ΞΑΔΕΛΦΗ: Ω, Θεέ μου. Μιλάς σοβαρά;

ΟΡΕΣΤΗΣ: Μόνο από κοντά. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν.

ΞΑΔΕΛΦΗ: Μπορείς να εμπιστευθείς εμένα.

ΟΡΕΣΤΗΣ: Και δεν μπορώ να εμπιστευθώ την αστυνομία, κάποιος από μέσα είναι μπλεγμένος.

Οι έρευνες επικεντρώνονται και στη λίμνη Ξυλιάτου, όπου φέρεται να πέταξε την 6χρονη κόρη του πρώτου του θύματος. Δεν αποκλείεται, όμως, έρευνες να γίνουν και στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο υπολοχαγός φαίνεται την άνοιξη του 2018 να έμεινε έναν μήνα στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης