Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αρνείται οποιαδήποτε ενέργεια κατά του Μαδούρο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Μαΐου 2020, 02:48
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αρνείται οποιαδήποτε ενέργεια κατά του Μαδούρο

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSC) διέψευσε χθες την εμπλοκή της Ουάσινγκτον σε μια αποτυχημένη εισβολή στη Βενεζουέλα, με στόχο την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο, προσθέτοντας ότι αν ήταν μια αμερικανική επιχείρηση, αυτή θα ήταν «φανερή, άμεση και αποτελεσματική».

Δύο Αμερικανοί συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Βενεζουέλα μετά την αποτυχημένη «εισβολή» με στόχο την ανατροπή του Μαδούρο και κατηγορούνται για «τρομοκρατία» και «συνωμοσία», ανακοίνωσε χθες η γενική εισαγγελία της Βενεζουέλας. Ο Μαδούρο δήλωσε «σίγουρος» ότι ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «διηύθυνε» αυτήν την «εισβολή».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή οποιαδήποτε αμερικανική εμπλοκή στο περιστατικό, αλλά η NSC προχώρησε ένα βήμα παραπάνω.

«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε καμία σχέση με τα πρόσφατα φερόμενα γεγονότα στη Βενεζουέλα. Οι ισχυρισμοί για το αντίθετο δεν είναι αξιόπιστοι. Εάν αυτή ήταν μια επιχείρηση σχεδιασμένη από τις ΗΠΑ, όπως ισχυρίστηκε ο Μαδούρο, ο οποίος κατηγορείται για ναρκο-τρομοκρατία, θα ήταν φανερή, άμεση και αποτελεσματική», τόνισε η NSC σε ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Μαΐου 2020, 02:48