Τους 14 έφτασαν οι νεκροί από πλημμύρα στο Γιοχάνεσμπουργκ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 22:14
Τους 14 έφτασαν οι νεκροί από πλημμύρα στο Γιοχάνεσμπουργκ

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξαφνικά υπερχείλισε ποταμός στο Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς η περιοχή επλήγη από σφοδρές καταιγίδες το Σάββατο και οι υπηρεσίες διάσωσης αναμένεται να συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής από τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων της πόλης.

Συνεπώς, ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε από εννέα σε δεκατέσσερις, μετά τον εντοπισμό επιπλέον πέντε πτωμάτων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόμπερτ Μουλαούντζι, o εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων της πόλης, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Χθες βράδυ (Σάββατο), μια ομάδα συμμετείχε σε θρησκευτικές τελετές στον ποταμό όταν ξεκίνησε καταιγίδα», δήλωσε ο Μουλαούντζι, ο οποίος διευκρίνισε πως 33 πιστοί βρίσκονταν στις όχθες του μικρού ποταμού Τζουσκέι τη στιγμή της ξαφνικής υπερχείλισής του. Οι ελπίδες να βρεθούν «ζωντανοί άνθρωποι που φέρονται ως αγνοούμενοι λιγοστεύουν», υπογράμμισε.

Η ξαφνική άνοδος της στάθμης του νερού αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στη συνοικία αυτή του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου οι καταιγίδες, σχεδόν κάθε βράδυ στη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι συχνά ξαφνικές και έντονες.

«Η πρόσβαση στα ποτάμια είναι ελεύθερη στη χώρα αυτή και οι άνθρωποι ασκούν τη θρησκεία τους όπου θέλουν», υπενθύμισε ο Μουλαούντζι. «Ωστόσο πρέπει να εντείνουμε τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης» για να αποτρέψουμε την επανάληψη ανάλογων τραγικών περιστατικών.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 22:14