Η Χίλαρι Κλίντον επέκρινε την προεκλογική εκστρατεία του πρώην αντιπάλου της για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς σε ένα νέο ντοκιμαντέρ στο οποίο δηλώνει ότι ως γερουσιαστής δεν κατάφερε πολλά διότι «κανείς δεν τον συμπαθούσε».

Η Κλίντον σχολίασε επίσης τη διαμάχη μεταξύ του Σάντερς και της αντιπάλου του για το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2020 Ελίζαμπεθ Γουόρεν, καταγγέλλοντας ότι ο Σάντερς αποδεικνύεται ότι ακολουθεί ένα «μοτίβο» στον τρόπο που επιτίθεται στις γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ντοκιμαντέρ αυτό θα προβληθεί το Σάββατο στο φεστιβάλ Σάντανς των ΗΠΑ και δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ του Σάντερς και της Κλίντον. Οι υποστηρικτές της Χίλαρι τον κατηγορούν ότι αμαύρωσε την εικόνα της με τις επικρίσεις εναντίον της στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2016 κι έτσι βοήθησε τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί.

«Ήταν στο Κογκρέσο χρόνια. Τον στήριζε μόνο ένας γερουσιαστής. Δεν τον συμπαθεί κανείς, κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του, δεν κατάφερε τίποτα. Είναι πολιτικός καριέρας. Είναι όλα ανοησίες και αισθάνομαι άσχημα για τους ανθρώπους που τον πίστεψαν», λέει η Χίλαρι Κλίντον στο ντοκιμαντέρ.

Όταν ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να έχει την ίδια άποψη για τον Σάντερς, η Κλίντον απάντησε «ναι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου κατηγόρησε την προεκλογική του εκστρατεία ότι υιοθετεί μια κουλτούρα προσβολών και επιθέσεων.

«Θα πω όμως ότι δεν το κάνει μόνο εκείνος. Είναι η κουλτούρα γύρω του. Είναι η ηγετική του ομάδα, είναι οι πιο προβεβλημένοι υποστηρικτές του (…) και οι ανηλεείς επιθέσεις τους εναντίον πολλών από τους αντιπάλους του, κυρίως των γυναικών», τόνισε.

Στο Twitter αργότερα η Κλίντον ξεκαθάρισε πάντως ότι στις προεδρικές εκλογές θα στηρίξει οποιονδήποτε Δημοκρατικό τελικά λάβει το χρίσμα. «Πίστευα ότι όλοι ήθελαν τις αυθεντικές, ωμές απόψεις μου!», έγραψε.

«Αλλά για να είμαστε σοβαροί, η νούμερο ένα προτεραιότητα για τη χώρα μας και τον κόσμο είναι να φύγει ο Τραμπ και όπως έκανα πάντα, θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να στηρίξω τον υποψήφιό μας», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με το αν ο Σάντερς είπε στη Γουόρεν ότι μία γυναίκα δεν μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ, η Κλίντον δήλωσε ότι είχε 3 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους από τον Αμερικανό πρόεδρο στις εκλογές του 2016.

Επιπλέον εκτίμησε ότι η διαμάχη αυτή αποτελεί ένα μοτίβο που ακολουθεί ο Σάντερς, εξηγώντας ότι είχε επιτεθεί και εναντίον της ισχυριζόμενος ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για να γίνει πρόεδρος, παρά την εμπειρία της.

Η Χίλαρι Κλίντον ενθάρρυνε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους «να εκλέξουν έναν πρόεδρο που θα μας φέρει κοντά και που δεν θα κάνει τα στραβά μάτια ή θα ανταμείβει την προσβλητική, επιθετική, μειωτική συμπεριφορά που έχουμε δει από την τρέχουσα κυβέρνηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης