Το θέρετρο για αυστριακά χειμερινά σπορ του Ischgl είναι γνωστό για τα χιονισμένα πάρτι. Ωστόσο, μετά τη διάδοση του ιού σε ολόκληρη την Ευρώπη, η φήμη της πόλης έχει αλλάξει.

Το αλπικό χωριό Ischgl, στην κοιλάδα Paznaun στην αυστριακή επαρχία του Tyrol, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.377 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει ενοριακή εκκλησία, ταφικό παρεκκλήσι, περίπου 1.600 μόνιμους κατοίκους και 11.800 τουριστικά κρεβάτια.

Έχει επίσης 239 χιλιόμετρα πίστες σκι, 1.000 κανόνια χιονιού και 45 ανελκυστήρες, καθώς και μια ντίσκο που ονομάζεται «Kuhstall» και ένα après-ski μπαρ γνωστό ως «Kitzloch».

Στο Ischgl, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν σκι κατά τη διάρκεια της ημέρας και να συνεχίσουν τη νύχτα πίνοντας Jägermeister και Red Bull.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυστριακό αλπικό χωριό έχει εξελιχθεί σε ταξιδιωτικό προορισμό και ανταγωνίζεται την Ibiza ή το Oktoberfest, με εκατομμύρια τουρίστες να το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Η τουριστική βιομηχανία στην κοιλάδα δημιουργεί ετήσια έσοδα 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο τεράστιος αριθμός τουριστών στην πόλη άλλαξε το Ischgl τα τελευταία χρόνια.

Πιο πρόσφατα, όμως, το Ischgl είναι αυτό που έχει αλλάξει τον κόσμο. Αρχής γενομένης την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, το αυστριακό χωριό εξελίχθηκε στο σημείο μηδέν της ευρωπαϊκής επιδημίας κορωνοϊού.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να συνέβη αυτό αποκαλύπτεται σε εμπιστευτικά έγγραφα, καθώς και συνεντεύξεις με τους υπεύθυνους από το Ischgl.

Αρκετοί από εκείνους που προέρχονταν από το Ischgl βιώνουν συμπτώματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Εξετάζονται και καλούνται να απομονωθούν πριν καν ολοκληρωθεί ο κατάλογος των επιβατών για να εντοπιστούν εκείνοι που κάθονταν κοντά τους στο αεροπλάνο. Και αυτοί δοκιμάζονται και ενημερώνονται να μείνουν στο σπίτι τους.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa δημοσίευσε άρθρο το Σάββατο με τίτλο: «Οργανισμοί σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται».

Η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung κυκλοφορεί με τον τίτλο: «Συναγερμός-Corona: Τέσσερα παιδιά νηπιαγωγείου μολύνθηκαν στο Ischgl».

Πηγή: spiegel.de

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης