Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διαβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης πως το πρόσωπο του προκατόχου του, του εκλιπόντος Ούγκο Τσάβες, εμφανίσθηκε σε εργάτες μέσα σε μια σήραγγα του μετρό του Καράκας και παρουσίασε μια φωτογραφία προς απόδειξη των λεγομένων του.

«Κοιτάξτε αυτήν τη μορφή, ένα πρόσωπο. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από τους εργαζομένους, τους εργάτες. Ποιον βλέπουμε σ’ αυτό το πρόσωπο; Ένα βλέμμα (…) το βλέμμα της πατρίδας που είναι παντού. (…) Οι εργαζόμενοι είναι εδώ, στη δουλειά, και μια εικόνα τούς εμφανίζεται στον τοίχο, μετά, όπως εμφανίσθηκε, έτσι εξαφανίσθηκε. Ο Τσάβες είναι παντού» δήλωσε χαμογελαστός ο Μαδούρο στη διάρκεια δημόσιας συγκέντρωσης στο Καράκας.

Τον Απρίλιο, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την ανάδειξη του διαδόχου του Ούγκο Τσάβες που πέθανε στις 5 Μαρτίου, ο Νικολάς Μαδούρο είχε διαβεβαιώσει πως ο εκλιπών πρόεδρος εμφανίσθηκε σ’ αυτόν με τη μορφή ενός «μικρού πουλιού». Έκτοτε έχει μιμηθεί πολλές φορές το τραγούδι του «μικρού πουλιού» σε ομιλίες του για να αναφερθεί στην παρουσία του Τσάβες.

Αντιμέτωπος με τις επικρίσεις και τις κοροϊδίες των αντιπάλων του για το θέμα αυτό, κάλεσε όλους τους Βενεζουελανούς να είναι τα «μικρά πουλιά» της κυβέρνησής του.

«Κάθε φορά που βλέπω το βουνό, βλέπω τον Τσάβες να εμφανίζεται στο βουνό, τον δικό μας καθημερινό Τσάβες» είχε δηλώσει σε δημόσια συγκέντρωση στο Καράκας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης