Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 64 τραυματίστηκαν σήμερα από δύο εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων που σημειώθηκαν στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα.

Οι βόμβες έπληξαν ένα εστιατόριο και ένα φυλάκιο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το τέμενος του Ιμάμη Χουσέιν, έναν από τους πιο ιερούς τόπους των σιιτών μουσουλμάνων στην Κερμπάλα, 80 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.

Ο Μοχάμεντ αλ-Μουσάουι, επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Κερμπάλα, δήλωσε πως οι εκρήξεις έγιναν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα γραφεία του επαρχιακού συμβουλίου.

Μετά τις εκρήξεις, η αστυνομία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το τέμενος του Ιμάμη Άλι στη σιιτική ιερή πόλη Νατζάφ, περίπου 160 χλμ. νότια της Βαγδάτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης