Λίγο μετά τις 10 το πρωί άρχισε σήμερα τις εργασίες της η Σύνοδος Κορυφής της G20 στο Λονδίνο, όπου συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των ισχυρών βιομηχανικών χωρών και των αναδυόμενων οικονομιών.
Η σύνοδος ξεκίνησε με την ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού, Gordon Brown, o οποίος ζήτησε από τους υπουργούς να ενεργήσουν με τέτοιον τρόπο «ώστε κανένας να μην μπορέσει να πει ότι δεν ήταν ικανοί» να συμφωνήσουν στα σημαντικά σημεία που τέθηκαν προς συζήτηση.
H G20 συμφωνεί στο να προετοιμάσουν τα μέλη της «στρατηγικές εξόδου» από τα μέτρα ανάκαμψης, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την έναρξη της κρίσης, και το κόστος των οποίων υπολογίστηκε σήμερα από τον κ. Brown σε 5.000 δισ. δολάρια. Θεωρεί όμως ότι δεν έχει έρθει ακόμη η στιγμή για να εφαρμοστούν οι στρατηγικές αυτές.
Πάντως, τα μέλη της G20 έχουν ακόμη διαφορές σε πολλά σημεία: την μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το ζήτημα των τραπεζικών μπόνους, τα πολύ τεχνικά θέματα (όπως η μεταρρύθμιση των λογιστικών κανόνων ή εκείνων του κεφαλαίου των τραπεζών).
Η σύνοδος αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου με τη δημοσιοποίηση της κοινής ανακοίνωσης και τις συνεντεύξεις Τύπου των υπουργών.

