«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι και δεν θα βρεθούν ποτέ σε πόλεμο κατά του Ισλάμ». Τη διαβεβαίωση αυτή απεύθυνε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο πρόεδρος της χώρας, Barack Obama, σε ομιλία του για την ένατη επέτειο από τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Ο Obama επανέλαβε ότι οι υποκινητές της 11ης Σεπτεμβρίου ενδέχεται να προσπαθήσουν να διχάσουν το αμερικανικό έθνος, ωστόσο επισήμανε ότι δεν πρέπει ο λαός να υποχωρήσει στο μίσος και τις προκαταλήψεις τους.
«Οι Γραφές μας διδάσκουν να εγκαταλείψουμε την πικρία, την αγανάκτηση και το θυμό, τους καβγάδες και τις προσβολές, καθώς και κάθε άλλη μορφή κακίας», δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής κοντά στο Πεντάγωνο, στο οποίο οι αεροπειρατές της Αλ Κάιντα είχαν το ένα από τα τέσσερα αεροπλάνα που είχαν καταλάβει πριν από εννέα χρόνια.
«Δεν είναι η θρησκεία που μας επιτέθηκε εκείνη την ημέρα του Σεπτεμβρίου. Ήταν αλ-Κάιντα. Μια θλιβερή ομάδα ανδρών που διαστρεβλώνουν την θρησκεία», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο Αμερικανός πρόεδρος.
Τέλος, ο Obama έστειλε και ένα έμμεσο μήνυμα προς τον πάστορα, Terry Jones, ο οποίος είχε προκαλέσει την οργή της διεθνούς κοινής γνώμης, όταν δήλωσε ότι σκόπευε να κάψει αντίτυπα του Κορανίου: «Όπως ακριβώς καταδικάζουμε τη μισαλλοδοξία και τον εξτρεμισμό στο εξωτερικό, σεβόμαστε τις βασικές αρχές της χώρας μας για την διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα».

