Με ποσοστό με 67,13% οι Ιρλανδοί ενέκριναν τη συνθήκη της Λισαβόνας, σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα του σημερινού δημοψηφίσματος.
Η μεταστροφή της κοινή γνώμης, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, μπορεί να ερμηνευτεί ως «ψήφος διαμαρτυρίας» για την οικονομική κρίση και ως πρόθεση των Ιρλανδών να συμπορευτούν με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους στον τομέα της οικονομίας.
Επισημαίνεται ότι στο νοτιοδυτικό Δουβλίνο, προπύργιο του «όχι», με ποσοστό που έφτανε το 65% στο περσινό δημοψήφισμα, τώρα το 59% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της νέας συνθήκης της ΕΕ.
Στο βόρειο Δουβλίνο εξάλλου το «ναι» έλαβε το υψηλότερο ποσοστό του στο δημοψήφισμα αυτό, φτάνοντας το 82%.
Οι Ιρλανδοί είχαν απορρίψει τη συνθήκη της Λισαβόνας με 53,4% στο προηγούμενο δημοψήφισμα που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2008.

