Τρεις αστυνομικοί έχασαν την ζωή τους σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια.
Όλα άρχισαν όταν δύο αστυνομικοί πήγαν σε ένα σπίτι της πόλης, ένοικος του οποίου είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στην Άμεσο Δράση.
Όταν ο ένας από τους αστυνομικούς χτύπησε το κουδούνι, τότε ένας άνδρας έσκυψε από το παράθυρο του πρώτου ορόφου και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.
Ο αστυνομικός πέθανε ακαριαία. Στη συνέχεια ο άνδρας πυροβόλησε στο κεφάλι και τον δεύτερο αστυνομικό που βγήκε από το περιπολικό για να βοηθήσει τον συνάδελφό του.
Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ονομάζεται Ρίτσαρντ Ποπλάσκι, κατοικούσε στο σπίτι μαζί με την μητέρα του.
Από το σημείο της δολοφονίας των δύο αστυνομικών περνούσε εκείνη την ώρα και ένας άλλος αστυνομικός ο οποίος μόλις είχε τελειώσει την βάρδιά του. Όταν κατάλαβε τι συνέβαινε έτρεξε να βοηθήσει τους συναδέλφους του, αλλά ο Ποπλάσκι τον τραυμάτισε και αυτόν θανάσιμά.
Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας. Η ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε κράτησε περίπου τέσσερις ώρες.
Από το παράθυρο του σπιτιού ο Ποπλάσκι πυροβολούσε ακόμα και εναντίον των ειδικών δυνάμεων που είχαν σπεύσει στο σημείο.
Μέχρι να καταφέρουν οι αστυνομικοί να συλλάβουν τον άνδρα, εκείνος είχε ήδη ρίξει 100 σφαίρες.
Τελικά ο Ποπλάσκι παραδόθηκε, αφού όμως πρώτα είχε σκοτώσει τους τρεις αστυνομικούς και είχε τραυματίσει άλλους δύο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο Ποπλάσκι είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν προβλήματα στη γειτονιά.

