«Πειρατές απελευθέρωσαν το πλήρωμα πετρελαιοφόρου που είχαν καταλάβει ανοικτά της Νιγηρίας πριν από μία εβδομάδα» ανέφερε σήμερα η Λάμι Τουμάκα, εκπρόσωπος της Αρχής Ναυτιλίας της Νιγηρίας.
Η επαφή χάθηκε με το πλήρωμα του Halifax, ενός δεξαμενόπλοιου πετρελαϊκών προϊόντων, το οποίο διαχειρίζεται η Ancora Investment Trust Inc που έχει έδρα την Ελλάδα, περίπου την ώρα που κατελήφθη το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Αξιωματούχος δήλωσε πως είχε εντοπιστεί 60 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Πορτ Χάρκορτ, προτού καταληφθεί από τους πειρατές. «Το Halifax φέρεται να εντοπίστηκε σήμερα το πρωί ανοικτά του Μπόνι Φεαργουέι. Το σκάφος οδηγείται τώρα στο λιμάνι Πορτ Χάρκορτ από την Ομάδα Περιπολίας του Νιγηριανού Ναυτικού. Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες» αναφέρει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters από την κα Τουμάκα.

