Η Γερμανία έχει αποκαταστήσει τις επαφές της με την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα αλ Αχράμ και δημοσιεύτηκε χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Guido Westerwelle.
«Το Βερολίνο θα συνεχίζει να συζητά με την ισλαμιστική παράταξη, η οποία αποτελεί μέρος της αιγυπτιακής πολιτικής σκηνής», επεσήμανε.
Επίσημα η Μουσουλμανική Αδελφότητα παρέμενε εκτός νόμου από το 1954, κάτι που έπαψε να ισχύει μετά την απομάκρυνση από την εξουσία, του πρώην προέδρου, Hosni Mubarak. Πρόσφατα μάλιστα έλαβε άδεια λειτουργίας το νέο πολιτικό κόμμα που πρόσκειται στην παράταξη.
«Ο αιγυπτιακός λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει για το ποιοι θα αναλάβουν την εξουσία στη χώρα του. Περιμένω η Αίγυπτος να καταβάλει προσπάθειες για την προάσπιση της ειρήνης τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Μέση Ανατολή. Είναι ενθαρρυντικό ότι η μεταβατική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα τιμήσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας έχει επισκεφθεί δύο φορές τη χώρα μετά την λαϊκή εξέγερση που οδήγησε σε παραίτηση τον Hosni Mubarak, τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αιγύπτου μετά τις Η.Π.Α..

