Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του νόμιμου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Alassane Ouattara, δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης, ότι η κρατική τηλεόραση πέρασε στον έλεγχό των δυνάμεων που μάχονται για την απομάκρυνση του έκπτωτου προέδρου, Laurent Gbagbo.

Ο Patrick Atsi, δήλωσε επίσης ότι ο Laurent Gbagbo δε δείχνει σημάδια διάθεσης να παραδοθεί, παρά την ταχύτατη προώθηση των αντίπαλων στρατευμάτων στην πόλη Αμπιτζάν, όπου βρίσκεται περικυκλωμένος. Η συγκεκριμένη πόλη έχει γίνει από το απόγευμα πεδίο σκληρών μαχών μεταξύ των δύο αντίπαλων δυνάμεων.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ακτής Ελεφαντοστού RTI, που παρέμενε πιστό στον απερχόμενο πρόεδρο, σταμάτησε να εκπέμπει σήμα χθες, μετά από ώρες ένοπλων συγκρούσεων που διεξάγονταν κοντά στις κεντρικές του εγκαταστάσεις στο Αμπιτζάν και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Κοκοντί.

Οι κάτοικοι της πόλης ανέφεραν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός διέκοψε τη λειτουργία του λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και ενώ μετέδιδε, επανειλημμένα, εικόνες του έκπτωτου προέδρου Γκμπαμπό και της συνοδείας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης