Τη διάλυση της κάτω Βουλής μεταξύ 15ης και 30ής Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Αμπίσιτ Βετζατζίβα, ώστε να διεξαχθούν εκλογές τον Νοέμβριο, σε άλλη μια προσπάθεια να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες διαρκούν εβδομάδες με 27 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 1.000 να έχουν τραυματιστεί.

«Ο καθένας μπορεί να υπολογίσει την ημερομηνία» είπε ο Αμπίσιτ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το σαφές χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας διάλυσης της Βουλής, που οι διαδηλωτές απαιτούν εδώ και μέρες.

Ερωτηθείς εάν αυτό θα συμβεί στη διάρκεια της περιόδου από την 15η ως την 30ή Σεπτεμβρίου, ο Αμπίσιτ απάντησε «ναι» .

Οι διαδηλωτές, που είναι γνωστοί με το προσωνύμιο «Κόκκινα Πουκάμισα», διεξάγουν εκστρατεία για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα εγκρίνουν το σχέδιο του Αμπίσιτ, που προσβλέπει στην διοργάνωση βουλευτικών εκλογών την 14η Νοεμβρίου.

Βουλευτές των Δημοκρατικών συναντήθηκαν σήμερα στη Βουλή, ώστε να αποσαφηνίσουν τη διαδικασία «εθνικής συμφιλίωσης» και να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα της διάλυσης του σώματος.

Η αντιπολίτευση -μεγάλο μέρος της οποίας στηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Τάκσιν Σιναουάτρα, ο οποίος ανατράπηκε με πραξικόπημα το 2006- ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης, που θεωρεί αντιδημοκρατική, διότι διορίστηκε με τη στήριξη του στρατού μετά από ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, αφού δικαστήριο ανέτρεψε την προηγούμενη κυβέρνηση συμμάχων του Τάκσιν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης