Ήταν Τρίτη 23 Ιουλίου 1996, στις 10:15 το πρωί, όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη άφηνε την τελευταία της πνοή σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν, βυθίζοντας το πανελλήνιο στο πένθος.

Οι θεράποντες ιατροί με βουρκωμένα μάτια ανακοίνωναν λίγα λεπτά αργότερα στους δημοσιογράφους την είδηση του θανάτου της. Χαρακτηριστικά είχαν εκθειάσει τόσο το θάρρος, όσο και την γενναιότητα με την οποία πάλεψε, στο σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τον θάνατό της, την ασθένειά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιατρικό ανακοινωθέν, ως αιτία θανάτου της Αλίκης Βουγιουκλάκη, προσδιόρισε το ηπατικό κώμα που είχε τις τελευταίες ώρες της ζωής της.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήξερε μήνες πρίν ότι η κατάσταση της υγείας της ήταν δύσκολη. Είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, όταν στις 28 Απριλίου της ίδιας χρονιάς, στην τελευταία παράσταση που ανέβαζε στην Θεσσαλονίκη «η μελωδία της ευτυχίας» (την οποία υποχρεώθηκε να διακόψει αιφνιδιαστικά, εξαιτίας των έντονων πόνων και ενός λιποθυμικού επεισοδίου που είχε λόγω υπερκόπωσης), είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο κοινό και στις κάμερες που απαθανάτιζαν τις στιγμές εκείνες: “Οταν μπορέσω, όταν γίνω καλά θα ξανάρθω και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί”. Μέσα της, όμως, ίσως ήξερε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτε….

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1933 στην Αθήνα και φοίτησε στο Εθνικό Θέατρο. Το 1953 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία «Το ποντικάκι», και την ίδια χρονιά συμπρωταγωνίστησε στην παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενής» που ανέβαζε το Εθνικό Θέατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1960 της απονεμήθηκε το 1ο βραβείο ερμηνείας Αʼ γυναικείου ρόλου στο πρώτο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία της στην κινηματογραφική ταινία «Μανταλένα» σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου.

Στις 18 Ιανουαρίου 1965 παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Δημήτρη Παπαμιχαήλ, και στις 4 Ιουνίου 1969 γεννήθηκε ο γιός τους Γιάννης.Η Αλίκη λάτρευε τον μοναχογιό της Γιάννη μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της.Στις 5 Ιουλίου 1975 οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο με την αιτιολογία ασυμφωνία συμβιώσεως.Με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ η αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνίστησαν σε πολλά κινηματογραφικά και θεατρικά  έργα που χαρακτηρίστηκαν από τα εμπορικότερα στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε έναν δεύτερο γάμο το 1980 με τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη, ο οποίος έμεινε κρυφός για πολλά χρόνια μετά την λήξη του. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, κατόρθωσαν και τον κράτησαν κρυφό για πάρα πολλά χρόνια, αλλά ο γάμος αυτός είχε γίνει στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Μετά τον Γιώργο Ηλιάδη ακολούθησε η σχέση της με τον Βλάση Μπονάτσο, και τελευταίος σύντροφος της Αλίκης υπήρξε ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος, που της στάθηκε στις τελευταίες στιγμές της ζωής της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης