Επιμέλεια: Αγγελική Στόγια

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, το βράδυ της Τρίτης 10 Ιανουαρίου, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία», όπου νοσηλευόταν, έχοντας υποστεί οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατός του προήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια, απόρροια των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Ο τέως βασιλιάς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς την τελευταία διετία είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές για διαφορετική αιτία κάθε φορά. Πρόσφατα είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό, γεγονός που δεδομένης της κλονισμένης υγείας του, λειτούργησε επιβαρυντικά.

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν τον Οκτώβριο του 2022, όπου είχε βγει με τις αδερφές του Σοφία και Ειρήνη, και τη σύζυγό του Άννα – Μαρία για φαγητό στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ γεννήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Παλαιό Ψυχικό στις 2 Ιουνίου 1940 και ήταν ο μοναχογιός του βασιλιά Παύλου Α’ και της βασίλισσας Φρειδερίκης. Στις 6 Μαρτίου του 1964, έγινε ο νέος βασιλιάς της Ελλάδος, ενώ κηρύχθηκε έκπτωτος το 1974, ύστερα από την πτώση των συνταγματαρχών και την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Τα τελευταία χρόνια ο έκπτωτος μονάρχης είχε γίνει και πάλι μόνιμος κάτοικος Αθηνών μαζί με τη σύζυγό του Άννα Μαρία μετά από πέντε και πλέον δεκαετίες λόγω των προβλημάτων υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastiletto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης