Στη δέσμευση πατάτας, συνολικού βάρους 2.850 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των έκτακτων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.
Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 95 σάκους με πατάτες συνολικού βάρους 2.850 κιλών, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης στα μέσα συσκευασίας.
Στο συγκεκριμένο προϊόν απαγορεύτηκε η διακίνηση και η εμπορία του, ενώ θα ακολουθήσει επανέλεγχος, προκειμένου να κριθεί η περαιτέρω τύχη του.
Επισημαίνεται ότι η σήμανση αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων, διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητά τους και αποτρέπει τις ελληνοποιήσεις.

