Φωτογραφίες – Video: Χάρης Γκίκας

Με ένα χρυσό κι ένα ασημένιο βραβείο τιμήθηκε το zougla.gr στα φετινά Digital Media Awards, την εκδήλωση που αποτελεί πια θεσμό για την ανάδειξη των καλύτερων πρωτοβουλιών και δημιουργίας περιεχομένου στον κόσμο των ψηφιακών Μέσων. Πρόκειται για μια μόνιμη στήλη και μια δημοσιογραφική έρευνα, για δυο θέματα … εντελώς διαφορετικά και ίσως… αντίθετα, ενδεικτικά του εύρους της δημοσιογραφικής εργασίας και των ρεπορτάζ που πραγματοποιούνται από το αγαπημένο σας μέσο. Από τους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες στα καλύτερα πανεπιστήμια κι ερευνητικά κέντρα του κόσμου, μέχρι τα πιο σκοτεινά σοκάκια της πρωτεύουσας και τις θλιβερές πιάτσες του αγοραίου έρωτα… Το χρυσό βραβείο κατέκτησε στην κατηγορία «Καλύτερη Θεματική Ενότητα» στο ελληνικό διαδίκτυο η κατηγορία «Έλληνες Επιστήμονες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την ειδική στήλη του zougla.gr, με την υπογραφή των δημοσιογράφων Σωτήρη Σκουλούδη και Παναγιώτη Βλαχουτσάκου, στην οποία αναδεικνύεται μέσω συνεντεύξεων όλων των μορφών (βίντεο, Skype, κάμερα, στούντιο, κείμενο) το έργο σπουδαίων Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στη χώρα μας και στο εξωτερικό, προωθώντας την παγκόσμια επιστημονική γνώση. Μεταξύ άλλων, στη στήλη έχουν δώσει συνέντευξη οι Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Βίκυ Καλογερά, Γεώργιος Παξινός, Κωνσταντίνος Σκενδέρης, η ομάδα του Σταμάτη Κριμιζή, Στρατός Θεοδοσίου, Αθήνα Δεμερτζή, Μανώλης Δανέζης, Ανεζίνα Σολωμονιδου, Τζένη Λειβαδάρου και πολλοί άλλοι, που ο καθένας στον τομέα του έχει διαπρέψει ανοίγοντας νέους δρόμους στην επιστημονική γνώση.

Επισκεφτείτε τη στήλη και δείτε όλες τις συνεντεύξεις εδώ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο από τη βράβευση:

 

Οι δημοσιογράφοι του zougla.gr Σωτήρης Σκουλούδης και Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Το δεύτερο βραβείο (ασημένιο) αφορά στην κατηγορία best original reporting το οποίο απέσπασε η δημοσιογραφική έρευνα του δημοσιογράφου Χρήστου Μαζάνη με τίτλο «Από το sex trafficking στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα».

Πρόκειται για μια έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο zougla. gr και προκάλεσε το κοινό αίσθημα. Για την έρευνα αυτή χρειάστηκαν πάνω από τέσσερις μήνες γυρισμάτων στις πιάτσες της πορνείας αλλά και με πρόσωπα του χώρου προκειμένου να αποτυπωθεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια το τι συμβαίνει σε δρόμους της Αθήνας όταν πέφτουν τα φώτα…. Τα αποτελέσματα της δημοσιογραφικής έρευνας που δημοσιεύθηκε αμφισβήτησαν όλες τις επίσημες μέχρι τώρα έρευνες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς από την Πολιτεία, όσον αφορά στο θέμα της πορνείας και του sex trafficking.

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ:

Βίντεο από τη βράβευση:

 

Ο δημοσιογράφος του zougla.gr Χρήστος Μαζάνης

Βίντεο και φωτογραφίες από τα φετινά Digital Media Awards:

 


 


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης