Συνέντευξη στην ιταλική κρατική τηλεόραση RAI2 και στη δημοσιογράφο Άνα Ματσόνε έδωσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο της εκπομπής «TG2 Dossier» με τίτλο «Οι ήρωες της Ευρώπης», που προβλήθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, εστίασε κυρίως στη νέα πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα μας έπειτα από 10 χρόνια λιτότητας. Επίσης η εκπομπή ανέδειξε μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

"Ήρωες της Ευρώπης" είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης για την Ελλάδα

Στην ίδια εκπομπή τοποθετήθηκαν ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ.

Η εκπομπή ασχολήθηκε επίσης με το θέμα που προέκυψε λόγω της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με την επένδυση του Ελληνικού, αλλά και με το μεταναστευτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μαύρη σελίδα για την ιστορία μας η 24η Ιουλίου, ημέρα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»

«Η ημέρα που η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί , η 24η Ιουλίου, ήταν μια μαύρη μέρα για την ιστορία μας. Το να βλέπεις την Αγία Σοφία να γίνεται τζαμί ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά. Δεν ήταν ένα χαστούκι μόνο στην Ορθοδοξία, αλλά ευρύτερα ένα χαστούκι στον Πολιτισμό γιατί πριν η Αγία Σοφία ήταν ένα μουσείο» λέει μεταξύ άλλων στην  εκπομπή «TG2 Dossier» ο Μητροπολίτης Γαβριήλ. 

«Εύχομαι ο Θεός να τους φωτίζει και να μην κάνουν τα ίδια λάθη στο μέλλον. Αυτό που έκανε ο Ερντογάν μέσα στην Αγία Σοφία ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερη υποστήριξη από τα αδέλφια μας τους Χριστιανούς» προσθέτει.

Όσον αφορά στο πρόβλημα με το μεταναστευτικό, ο Μητροπολίτης δηλώνει στην Ιταλίδα δημοσιογράφο: «Είμαστε ανοιχτοί διότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Οι αδύναμοι είναι άνθρωποι του Θεού και γι΄ αυτό θα πρέπει συνεχώς να τους βοηθάμε. Στη Λέσβο, στη Σάμο και στη Χίο αυτή τη στιγμή υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους μετανάστες».

Παρακολουθήστε με ελληνικούς υπότιτλους τι ανέφερε ο Μητροπολίτης:

 

«Το Ελληνικό θα ολοκληρωθεί και θα είναι ένα από τα πιο ωραία σημεία στον πλανήτη»

 

«Το έργο στο Ελληνικό ξεκίνησε και σε 3,5 χρόνια οι δουλειές θα έχουν ολοκληρωθεί, συμπεριλαμβανομένων του καζίνου, της μαρίνας και των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και όλων εκείνων τα οποία περιλαμβάνονται στο αρχικό σχέδιο. Το έργο προχωράει κανονικά και μπορούμε να εγγυηθούμε πως όταν τελειώσει θα είναι ένα από τα πιο ωραία σημεία στον πλανήτη» αναφέρει στη δημοσιογράφο Άνα Ματσόνε ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης και προσθέτει: «Στις προτεραιότητές μας είναι η βιομηχανία, οι αγρότες αλλά και οι επενδύσεις στην τεχνολογία και όλοι εκείνοι οι τομείς που συνδέονται με την πράσινη οικονομία».

Παρακολουθήστε με ελληνικούς υπότιτλους την τοποθέτηση του υπουργού:

 

«Κατηγορούμενοι για διακίνηση ηρωίνης είναι έξω από τη φυλακή και κανένας δεν λέει τίποτα»

 

Στη συνέντευξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ιταλική γλώσσα, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Σχολιάζει την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ενώ παράλληλα κάνει λόγο και για τη διαφθορά που συνεχίζει να υπάρχει.

«Χρειάζεται να αλλάζεις την εξουσία. Τη δικαστική εξουσία, τη νομοθετική. Εάν αυτές οι εξουσίες δεν αλλάξουν, η κατάσταση στη χώρα δεν μπορεί να αλλάξει. Κατηγορούμενοι για διακίνηση ηρωίνης είναι έξω από τη φυλακή και κανένας δεν λέει τίποτα. Υποθέσεις μένουν στα συρτάρια των δικαστών» επισημαίνει ο δημοσιογράφος στη RAI.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με ελληνικούς υπότιτλους:

 

«Επενδύσαμε πολύ στον τουρισμό αλλά με τον κορωνοϊό αποδείχθηκε λάθος»

«H Ελλάδα έζησε με τον ESM για 10 χρόνια, ο οποίος δουλεύει κάτω από ένα Μνημόνιο. Ελπίζουμε ότι οι επόμενες γενεές δεν θα έχουν ανάγκη ένα Μνημόνιο. Το Μνημόνιο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση διότι έρχεται με πίεση σε μια περίοδο που μια οικονομία είναι σε φάση πτώχευσης. Η ελληνική οικονομία πρέπει να αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης» ανέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα επένδυσε πολύ στον τουρισμό, αλλά, όπως τελικά είδαμε, ο τουρισμός είναι “εύθραυστος”, ειδικά τώρα με την πανδημία. Μόνο το 20% των τουριστών ήρθε στη χώρα φέτος. Πρέπει να αλλάξουμε άμεσα το μοντέλο ανάπτυξης και αυτή είναι και η κατεύθυνση που έχει δώσει και ο πρωθυπουργός. Αυτό είναι και το στοίχημα αυτής της κυβέρνησης» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

 

Παρακολουθήστε με ελληνικούς υπότιτλους τι δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:

 

Επιμέλεια μετάφρασης: Francesco De Palo, Christos Mazanis

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης