Την σύνδεση της Σμύρνης στην Τουρκία με την Αθήνα με ferry βάζουν μπροστά Τούρκοι επιχειρηματίες καθώς ανακοίνωσαν σήμερα στον τοπικό Τύπο την έναρξη της γραμμής Τσεσμέ – Λαύριο από τις 2 Ιουνίου. Όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας Bulent Ipek, ο οποίος είναι ο πρώτος ο οποίος θα δραστηριοποιηθεί στην γραμμή η σύνδεση θα είναι καθημερινή και είναι αποτέλεσμα και της συνεργασίας Τσίπρα – Ερντογάν σε πολιτικό επίπεδο.

Η διάρκεια της διαδρομής θα είναι 7 ώρες και στόχος είναι να είναι ενεργή όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο αλλά το σύνολο του χρόνου. Σε αυτό θα συμβάλει ότι πέρα από το τουριστικό κομμάτι στόχος είναι η χρήση της γραμμής για την μεταφορά φορτηγών TIR από την βιομηχανική ενδοχώρα της Τουρκίας στο Λαύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία σε επίπεδο logistic πρόκειται για μια πιο οικονομική και μία πιο σύντομη διαδρομή καθώς αποφεύγεται ο “κύκλος” μέσω Κωνσταντινούπολης και Θράκης αλλά και των διαδικασιών στο επιβαρυμένο τελωνείο στον Έβρο. Στόχος είναι να μειωθεί κόστος και χρόνος στην διακίνηση αγαθών από και προς της Ευρώπη μέσω της γραμμής Τσεσμέ – Λαύριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια – κυρίως με τουρκικές ακτοπλοϊκές – τόσο στο Βόρειο Αιγαίο όσο και στα Δωδεκάνησα σε τουριστικό επίπεδο. Η πιθανή επιτυχία της γραμμής δεν αποκλείεται να δρομολογήσει εξελίξεις τόσο στην ελληνική όσο και στην τουρκική ακτοπλοϊκή βιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης