«O κ. Σκυλακάκης δήλωσε σήμερα ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει «πρωτοφανή» μεγέθη ύφεσης άνω του 10% και εκτίναξης του δημοσίου χρέους άνω του 200%» σημειώνει σε δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι «παρέλειψε, ωστόσο, να μας εξηγήσει ποια είναι η σχέση που έχουν τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις δυσοίωνες αυτές εξελίξεις».

«Αυτό που δεν παρέλειψε να κάνει, βέβαια, για μια ακόμη φορά ο κ. Σκυλακάκης, ήταν να μας απειλήσει με νέα μνημόνια, λέγοντας ότι η χώρα βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί», συνέχισε η ίδια, ενώ σχολίασε πως «με μεγάλη σαφήνεια, επίσης, μας ενημέρωσε ότι από το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης των 32 δισ., μόνο τα 2 δισ. θα κατευθυνθούν για τη στήριξη της κοινωνίας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και τα 30 δισ. θα χρησιμοποιηθούν σε μεταρρυθμίσεις, της γνωστής προφανώς κατεύθυνσης (βλ. απορρύθμιση εργασιακών και ιδιωτικοποίηση ασφαλιστικού) προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με απλό και σαφή τρόπο, λοιπόν, ο κ. Σκυλακάκης χρέωσε τη βαθιά ύφεση στους πολίτες απειλώντας τους με νέα μνημόνια και διαμηνύοντας ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν είναι για τους πολλούς. Ξεκάθαρη κυβέρνηση. Σαφής στρατηγική», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης