Επιτυχής φαίνεται ότι ήταν η προσπάθεια της επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ να καθησυχάσεις τις αγορές, καθώς οι αποδόσεις των ευρωπαικών ομολόγων υποχώρησαν.

Μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών οι τιμές κυρίως των ομολόγων της περιφέρειας ανέκαμψαν ελαφρώς καθώς η ΕΚΤ προανήγγειλε σήμερα τη λήψη πρόσθετων μέτρων τον Δεκέμβριο αναπροσαρμόζοντας μεταξύ άλλων τα προγράμματα αγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΚΤ προειδοποίησε ότι η πανδημία ενέχει κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη και θα επανεκτιμήσει εάν απαιτείται περισσότερη υποστήριξη στη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου, όταν η Τράπεζα θα έχει στη διάθεση της τις αναθεωρημένες οικονομικές προβλέψεις.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 1% (0,94%) από το 1,045 που είχε φθάσει πριν τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 135 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 86 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,01% έναντι -0,63 % του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,64%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ. κυμαίνονταν στο 1,1658 δολ. από 1,1744 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1704 δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης