"Αναταράξεις" στην Tuifly

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, 17:55
"Αναταράξεις" στην Tuifly

Οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει μόνο η Lufthansa. Περικοπές αναμένονται και στην αεροπορική εταιρία Tuifly, θυγατρική του γερμανικού κολοσσού TUI. Σύμφωνα με το γερμανκό δίκτυο N-TV η Tuifly θέλει να μειώσει κατά 50% τον στόλο των 39 αεροσκαφών Boeing 737 που διαθέτει σήμερα, ενώ θα τερματίσει την παρουσία της σε μικρότερα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως η Νυρεμβέργη και το Μίνστερ.

Παράλληλα, ξεκινά σύντομα διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα με στόχο την κατάργηση περίπου 700 θέσεων εργασίας. Εκπρόσωπος της Tuifly επιβεβαίωσε ότι επίκεινται περικοπές, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει συγκεκριμένα στοιχεία. Ήδη η εταιρία έχει αναβάλλει για δύο χρόνια την προγραμματισμένη αγορά νέων αεροσκαφών τύπου Boeing 737 MAX για λόγους οικονομίας.

Στις 17 Ιουνίου η Tuifly αναμένεται να εγκαινιάσει το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων. Επιπλέον, η εταιρία προγραμμάτιζε, από το φθινόπωρο, την επανέναρξη των πτήσεων προς το Μεξικό και τον Άγιο Δομίνικο. Πρόκειται για προορισμούς που είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στους Γερμανούς. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εξειδικευμένης ιστοσελίδας aero.de ο στόχος των μακρινών προορισμών εγκαταλείπεται πλέον λόγω της "εξαιρετικής αβεβαιότητας όσον αφορά τον σχεδιασμό των πτήσεων και τη ζήτηση από τους καταναλωτές".

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, 17:55