Ξεπερνά κάθε προσδοκία η ζήτηση του ομολόγου με ρήτρα αειφορίας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, λίγα λεπτά πριν κλείσει (4 το μεσημέρι) το βιβλίο της δημόσιας προσφοράς και το ομόλογο ύψους 300 εκατ. ευρώ και επταετούς διάρκειας φαίνεται να υπερκαλύπτεται πάνω από δύο φορές.

Όπως είχε γράψει και ο ΟΤ το πρωί, η ζήτηση τις προηγούμενες δύο μέρες ήταν ισχυρή, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το επενδυτικό ενδιαφέρον των μικρών και ιδιωτών επενδυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή της υπερδιπλάσιας κάλυψης επιβεβαιώνει την πρωτοποριακή έκδοση αλλά και τις ελκυστικές αποδόσεις προς τους επενδυτές.

Με το συγκεκριμένο ομόλογο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέλαβε τη δέσμευση της μείωσης κατά 25% της έντασης εκπομπών αέριων ρύπων των δραστηριοτήτων της έως το 2025. Αν αυτό δεν επιτευχθεί τότε το επιτόκιο θα προσαυξηθεί κατά 0,20%.

Η εισηγμένη για την επίτευξη του προαναφερόμενου στόχους θα προχωρήσει στα επόμενα 4 με 5 χρόνια σε επενδύσεις ύψους 2 δις. ευρώ αναπτύσσοντας έργα ΑΠΕ που θα ανεβάσουν την εγκατεστημένη ισχύ της στα 3 GW, από 1,3 GW σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα κεφάλαια που αντλεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει μέρος των επενδύσεων της σε νέα έργα αλλά και να αναχρηματοδοτήσει με καλύτερους όρους μέρους του δανεισμού της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης