Τη μείωση του ΕΦΚ των καυσίμων ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Για την αύξηση των κρατικών εσόδων η Ομοσπονδία τονίζει ότι «πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της παραβατικότητας,  που θα αποφέρει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα τελευταία χρόνια η παραβατικότητα έχει αυξηθεί και τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί εκ του αποτελέσματος κρίνονται επιεικώς αναποτελεσματικά”, τονίζει.

Ολόκληρη η επιστολή:
ΘΕΜΑ: “Μείωση του ΕΦΚ των Καυσίμων”

Κύριε Υπουργέ,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι επιτακτική η ανάγκη της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης  των καυσίμων. Μάλιστα, όπως έχει καταγραφεί,   τα δημόσια έσοδα  από τον  ΦΠΑ είναι σημαντικά  αυξημένα, εξαιτίας της εξαιρετικά υψηλής  τιμής των καυσίμων,  με αποτέλεσμα σε σύγκριση  με πέρυσι, η αύξηση των κρατικών εσόδων να αγγίζει τα 10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο.

Πρέπει να λάβετε υπόψη σας  επίσης, ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν περισσότερο τα οχήματά τους και αποφεύγουν τον συνωστισμό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όχι γιατί  είναι  πλούσιοι, όπως ατυχώς ειπώθηκε,  αλλά διότι προσπαθούν να προφυλαχτούν από την πανδημία.

Οι οδηγοί, έστω και με λίγα λίτρα στο ρεζερβουάρ τους,  προσπαθούν να προστατευτούν.

Γνωρίζετε πολύ καλά,  ότι το αυξημένο κόστος μεταφοράς επιβαρύνει επιπλέον τόσο τις τιμές των προϊόντων, όσο και των υπηρεσιών, αυξάνοντας  τον πληθωρισμό.             

Οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν ως αγαθό θέρμανσης το πετρέλαιο θέρμανσης, είναι ιδιαιτέρως φορολογημένοι και η απόφασή σας  για επίδομα θέρμανσης δεν καλύπτει ούτε το 30% των χρηστών.     

Δεν θεωρούμε λογικό από την μία να επιδοτούμε την ηλεκτροκίνηση και από την άλλη να εξαναγκάζουμε τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τα τζάκια τους, προσθέτοντας μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση.  

Κύριε Υπουργέ,

Για την αύξηση των κρατικών εσόδων, σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της παραβατικότητας,  που θα αποφέρει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους,  κάτι που τονίζουν όλοι οι παράγοντες της αγοράς,  μηδενός εξαιρουμένου.        

Τα τελευταία χρόνια η παραβατικότητα έχει αυξηθεί και τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί εκ του αποτελέσματος κρίνονται επιεικώς αναποτελεσματικά.

Σας ζητούμε να λάβετε σοβαρά  υπόψη την πρότασή μας, και  όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς,  ταυτόχρονα με την παράλληλη ελάφρυνση των καταναλωτών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης