«Δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε και πολύ ό,τι ανακοινώνεται από τους οίκους αξιολόγησης». Αυτό δήλωσε σήμερα από το Βερολίνο ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Dominique Strauss-Kahn, στον απόηχο των υποβαθμίσεων της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας από την Standard & Poor’s.

Με την άποψη του κ. Strauss-Kahn συντάχθηκε και η Κομισιόν, η οποία, με ανακοίνωσή της, υπογράμμισε ότι «οι οίκοι αξιολόγησης θα πρέπει να ενεργούν με τρόπο υπεύθυνο (…) σε αυτήν την κρίσιμη και τόσο ευάλωτη χρονική περίοδο».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της επιτροπής των Οικονομικών της γαλλικής Γερουσίας, Jean Arthus, σχολίασε: «Για την ελληνική υπόθεση, από το 2004, είχαμε υποψιαστεί τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία. Μπορούσαν, λοιπόν, οι “οίκοι αξιολόγησης” να δράσουν νωρίτερα.

Αν μάλιστα έπρατταν κατ’ αυτόν τον τρόπο, τότε και οι ελληνικές αρχές θα μπορούσαν να είχαν αντιδράσει  πιο έγκαιρα απέναντι στις δυσχέρειες στο δημοσιονομικό πεδίο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης