Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street, την ώρα που οι συνομιλίες για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, φτάνουν στην τελική ευθεία, καθώς πλησιάζει η 15η Δεκεμβρίου που θεωρείται από αναλυτές η τελευταία πιθανή ημέρα για να μπουν υπογραφές μέσα στο 2019. Ο Αμερικανός πρόεδρος, τουίταρε, την ώρα έναρξης της συνεδρίασης, ότι «η μεγάλη συμφωνία με την Κίνα είναι κοντά».

Το πολυαναμενόμενο ραντεβού του Τραμπ με την κινεζική αντιπροσωπεία, έχει κλείσει για την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές με γνώση του θέματος, καθώς και οι δύο πλευρές βάζουν “τις τελευταίες πινελιές” για μια συμφωνία “πρώτης φάσης”, πριν την Κυριακή, όταν και θα τεθούν σε εφαρμογή οι προαναγγελθέντες δασμοί των ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορές από το Bloomberg και τη The Wall Street Journal ανέφεραν νωρίτερα μέσα στη βδομάδα ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καθυστερήσουν αυτούς τους δασμούς. Ωστόσο, ο Διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, Larry Kudlow, δήλωσε την Τρίτη ότι όλα ήταν “ακόμα στο τραπέζι”.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,54%, στις 28.061 μονάδες, ο γενικός S&P 500 κερδίζει 0,59%, στις 3.160 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq επίσης κερδίζει 0,44% στις 8.692 μονάδες.

Αρνητικό μεν, που ωστόσο επισκιάστηκε από το tweet του Τραμπ για το big deal με την Κίνα, είναι οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών, μία εβδομάδα αφού υποχώρησαν σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα της 50ετίας. Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν κατά 49.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 252.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2017. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 212.000 νέα επιδόματα ανεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης