Στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες θα προσπαθήσουν να μπουν τέσσερις Αυστραλοί φανατικοί του ποδοσφαίρου, μένοντας ξάγρυπνοι για περισσότερες από 86 ώρες, παρακολουθώντας τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Ανάμεσα στους αγώνες θα παρακολουθούν παλαιότερες αναμετρήσεις και ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Μουντιάλ.
«Θα είναι εύκολο για μένα, αφού μου αρέσει πάρα πολύ να βλέπω ποδόσφαιρο. Δεν έχω μείνει ποτέ ξύπνια για τόσες ώρες, αλλά θα προσπαθήσω» δήλωσε η 22χρονη φοιτήτρια Τζοάν Αργυρού.
Το ρεκόρ συνεχούς παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων -86 ώρες- κατέχει από την προηγούμενη χρονιά ο Ολλανδός Εφραίμ φαν Έβερεν.
Η 22χρονη και η αδελφή της, Αλάνα, τον Τιμ Τσαν και τον Τζόελ Μάρτινοτ θα αρχίσουν το μαραθώνιό τους την Κυριακή σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Καζίνο Σταρ Σίτι, με θέα το λιμάνι του Σίδνεϊ.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι τέσσερις ποδοσφαιρόφιλοι θα μπορούν να πάρουν τα μάτια τους από τη μικρή οθόνη μόνο για πέντε δευτερόλεπτα, εκτός αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, και επιτρέπεται να πίνουν μόνο πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

