Ο Κερκυραίος Ιωάννης Καποδίστριας (1776-1831) είχε τη γκαντεμιά να του κληρώσει και πανούκλα στα πρώτα κιόλας χρόνια (1828) που ήρθε από τη Ρωσία να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδος. Ποια διακυβέρνηση θα πεις, όταν δεν υπήρχε τίποτα που να μοιάζει με την έννοια κράτος σε μια χώρα από την οποία δεν είχε ξεκουμπιστεί ακόμη ο Τούρκος κατακτητής για τέσσερις αιώνες.

Σκάει, λοιπόν, η πάνωλη στην Ύδρα, τις Σπέτσες και σία και πώς ξηγιέται ο κυβερνήτης Καποδίστριας; Φοβερά πράγματα. Αποφασίζει να βάλει λουκέτο στις εκκλησίες, και της Αίγινας, στο νησί που ζούσε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπόψη δυο στοιχεία σχετικά με τον Καποδίστρια. Πρώτον, ήταν θεούσα του κερατά. Και γαμώ τη φανατίλα στη θρησκεία, δηλαδή. Δεύτερον, ήταν σπουδαγμένος στην Ιταλία γιατρός, μάλιστα άσκησε το επάγγελμα στην ειδικότητα του χειρουργού στην Κέρκυρα, χωρίς να παίρνει λεφτά.

Τι ανοησίες είναι αυτές, ότι η κυβέρνηση σήμερα έχει αντιπαλότητα με την Εκκλησία; Ο Καποδίστριας θα έκλεινε και τα γήπεδα, και τα θέατρα, και τα μπαρ, και τα καφέ, αν υπήρχαν τέτοια στην εποχή του. Για να περιορίσει το κακό, έκανε αυτό που έπρεπε, όταν απαγόρευσε τον εκκλησιασμό. Και, τέλος, υπέγραψε ψήφισμα, με το οποίο ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, όποιος κι αν είναι, να υποχρεώνεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα σε κάθε πανδημία.

………………………………………………………

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη έγινε με τον απόκρυφο στόχο να μειωθούν οι συντάξεις, διάβασε apodytiriakias.gr

Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ… ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ | apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης