ΠΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί στη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών τον κ. Διαματάρη. Ο κ. Διαματάρης αποδεδειγμένα είπε ψέματα σχετικά με ένα στοιχείο του βιογραφικού του. Άφηνε εντέχνως να εννοηθεί πως έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, από το οποίο μάλιστα έλαβε και μεταπτυχιακό πανεπιστημιακό τίτλο. Τελικά, δεν υπήρξε ούτε Columbia ούτε μεταπτυχιακό. Εντοπίζεται, δηλαδή, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής συμπτωματολογίας, για άλλη μία φορά, η χαρακτηριστική αμετροέπεια του Νεοέλληνα ο οποίος νομίζει πως σε εποχές διαδικτύου μπορεί να είναι ό,τι δηλώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης «χρωστά» στον κ. Διαματάρη. Του χρωστά από τότε που ο σημερινός υφυπουργός ως αφεντικό της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» εξαπέλυε μύδρους κατά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετώντας τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν τότε που χωρίς αιδώ ο κ. Διαματάρης απαιτούσε την αποπομπή του Αμερικανού πρέσβη Πάιατ από την Αθήνα, διότι υποστήριζε τον Τσίπρα. Αυτό ήταν το επιχείρημα του κ. Διαματάρη και όχι κάποιο διπλωματικό ατόπημα του Αμερικανού διπλωμάτη. Διά του λόγου το αληθές παρατίθεται η σχετική ειδησεογραφία από τις στήλες της Εφημερίδας των Συντακτών.  

«Από τις στήλες του “Εθνικού Κήρυκα”, της γνωστής εφημερίδας της ομογένειας στις ΗΠΑ, ο εκδότης της, Αντώνης Η. Διαματάρης, αποκαλεί ”χειροκροτητή του Τσίπρα” τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και αναρωτιέται αν ”έφτασε η ώρα για τη μετάθεσή του”. Πώς απάντησε ο ακόλουθος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

»Ολομέτωπη επίθεση στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθηνά εξαπολύει ο εκδότης και διευθυντής της ομογενειακής εφημερίδας “Εθνικός Κήρυκας” που σε άρθρο γνώμης υποστηρίζει πως ο Τζέφρι Πάιατ “σιγοντάρει τον Έλληνα πρωθυπουργό” και αναρωτιέται αν “έφτασε η ώρα για τη μετάθεσή του, πριν κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στις σχέσεις των δύο λαών”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Ο Αντώνης Διαματάρης, υπογράφει σχόλιο με τίτλο: “Ώρα για μετάθεση του Αμερικανού πρέσβη” επιχειρηματολογώντας γιατί ο Τζέφρι Πάιατ ”επεμβαίνει απροσχημάτιστα στα εσωτερικά πολιτικά της χώρας”.

»Ο ακόλουθος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Γουίλιαμ Μιούραντ, απαντώντας στο άρθρο γνώμης στον “Εθνικό Κήρυκα” μιλά για “πολύ σοβαρούς και αβάσιμους υπαινιγμούς σχετικά με τα κίνητρα ενός αμερικανού κυβερνητικού αξιωματούχου που επαινεί ξένο ηγέτη” και εκτιμά πως στην καλύτερη περίπτωση ”είναι ανεύθυνο, και αποτελεί ξεκάθαρα κακή χρήση της ισχυρής πλατφόρμας που σας προσφέρει η εφημερίδα”».

Κλασικό δείγμα πολιτικού παρατρεχάμενου ο κ. Διαματάρης λοιπόν. Εκτέλεσε το κομματικό καθήκον του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε κάποιες συναλλαγματικές, για τις οποίες τώρα καταβάλλει το αντίτιμο.

Έστω και αν ο υφυπουργός του συλλαμβάνεται με τη γίδα στην πλάτη ως γνήσιος μικροαστός Νεοέλλην, ο οποίος πρέπει, πάση θυσία, να διαθέτει έστω και ψευδεπίγραφο πανεπιστημιακό τίτλο. Εδώ μιλάμε για χοντρό κόμπλεξ. Αλλά ο κ. Διαματάρης είναι και «αμερικανάκι» και δεν ιδρώνει το αφτί του.  

Γνήσιο τέκνο της νέας αμερικανικής εσοδείας πολιτικού αμοραλισμού, ο υφυπουργός Εξωτερικών θεωρεί προφανώς πως το να ψεύδεσαι έναντι των ψηφοφόρων είναι θεμιτό, αν όχι επιβεβλημένο, από τα πολιτικά ήθη της λεωφόρου Μάντισον.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης