Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα αγώνων μοτοσικλέτας στον κόσμο, όχι Μέχρι το 2027 όλα τα καύσιμα θα είναι από εναλλακτικές πηγές.μόνο για το πρεστίζ που διαθέτει προσελκύοντας τους κορυφαίους κατασκευαστές, αλλά και για το γεγονός ότι αποτελεί την καλύτερη πλατφόρμα πειραματισμού για την επόμενη γενιά μοτοσικλετών. Το δίκυκλα από τη φύση τους είναι οχήματα με μειωμένο αποτύπωμα ρύπων, κάνοντας τις μετακινήσεις γρήγορες, εύκολες, καθαρότερες και πιο βιώσιμες. Με λίγα λόγια η μοτοσικλέτα έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο της μετακίνησης και παράλληλα είναι το καλύτερο εργαλείο στη μάχη της κλιματικής αλλαγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MotoGP δεν μένει αμέτοχο στις περιβαλλοντικές αλλαγές καθώς αποφάσισε να προχωρήσει στη χρήση βιοκαυσίμων στις αγωνιστικές μοτοσικλέτες. Μέχρι το 2024 οι μοτοσικλέτες σε όλες τις κατηγορίες του MotoGP θα χρησιμοποιούν το λιγότερο 40% καύσιμα που προέρχονται από μη ορυκτές ύλες. Σε δεύτερη φάση, από το 2027 όλες οι μοτοσικλέτες του MotoGP θα πρέπει να χρησιμοποιούν 100% καύσιμα από εναλλακτικές πηγές.

Η Shell είναι μια από τις εταιρείες που πειραματίζεται στα βιοκαύσιμα στο MotoGP.

Το MotoGP είναι το «εργαστήριο» για μελλοντικές τεχνολογίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MotoGP είναι ένα πρωτάθλημα που συνεχίζει να πειραματίζεται στα καύσιμα σε συνεργασία με τους κατασκευαστές. Η εξέλιξη και η έρευνα με πολλαπλές μορφές καυσίμων θα συνεχιστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η τεχνογνωσία που θα περάσει μετέπειτα στα πρατήρια καυσίμων στους δημόσιους δρόμους. Αυτό, θα δημιουργήσει μια σημαντική επιλογή σε βιώσιμα καύσιμα τα οποία θα έχουν εξελιχθεί από κορυφαίες εταιρείες υψηλού επιπέδου τόσο στις μοτοσικλέτες όσο και στα καύσιμα.

Από το 2023 θα βλέπουμε τις ηλεκτρικές Ducati στις πίστες του MotoGP.

Το MotoE συνεχώς αναπτύσσεται

Το MotoGP παράλληλα, συνεχίζει και γιγαντώνει το πρωτάθλημα MotoE το οποίο πραγματοποιείται με ηλεκτρικές αγωνιστικές μοτοσικλέτες. Το MotoE έχει ξεκινήσει από το 2019 και ήδη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο με τις μοτοσικλέτες να έχουν εξελιχθεί σημαντικά, το ίδιο και τα συστήματα φόρτισης και μπαταριών. Από το 2023 τις μοτοσικλέτες του πρωταθλήματος θα προμηθεύει η Ducati η οποίο εξελίσσει εντατικά τη δική της ηλεκτρική μοτοσικλέτα η οποία αναμένεται να δώσει ακόμα περισσότερη αίγλη στον θεσμό.

Το βίντεο παρουσίασης των eFuels στο MotoGP.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακό on-board με Yamaha στη θρυλική πίστα του Spa

Ματαιώθηκε το MotoGP της Φινλανδίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης