Όχι μόνο δεν ωφελήθηκαν οι φαρμακευτικές εταιρίες αλλά επιβαρύνθηκαν 200 εκ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, είπε καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο ο  πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Ανδρέας Ξανθός  αναφερόμενος στη μη τιμολόγηση φαρμάκων δυο φορές το 2015 από τον Παν.Κουρουμπλή. 

” Η συσχέτιση της ανατιμολόγησης με τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών είναι ατοπική. Δεν έχει  επιπτώσεις στο τζίρο τους. Αν οι γιατροί δεν συνταγογραφούν, οι εταιρείες δεν έχουν κέρδη”. Αυτός ήταν ο κεντρικός άξονας της κατάθεσής του κ.Ξανθου  ο οποίος απέδωσε την εμπλοκή των δύο κατηγορουμένων σε “πολιτικό αντιπερισπασμο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο  πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας , απαντώντας σε ερώτηση της πρόεδρου  του Ειδικού  Δικαστηρίου Βασιλικής Ηλιοπούλου, εάν η κυρία Τουλουπάκη είχε  σχέση με τον κ. Κουρουμπλή, είπε ότι δεν γνωρίζει και προσέθεσε ότι κατά την εκτίμησή του δεν μπορούσε να έχει.

Σε άλλη ερώτηση της προέδρου εάν η κυρία Τουλουπάκη ήθελε να βλάψει ή να ωφελήσει  κάποιον  ή τις φαρμακευτικές εταιρείες, η απάντηση ήταν και πάλι «όχι».

Αρνητική ήταν η απάντηση του κ. Ξανθού και στην ερώτηση της προέδρου εάν ο κ. Κουρουμπλής με τη μη ανατιμολόγηση των φαρμάκων είχε σκοπό να βλάψει το Δημόσιο ή τις φαρμακευτικές εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρίνισε ο κ. Ξανθός ότι από την πλευρά του κ. Κουρουμπλή, η μη ανατιμολόγηση των φαρμάκων κατά το επίμαχο διάστημα ήταν μια τυπική παράλειψη χωρίς να έχει βλαπτικές επιπτώσεις. Διευκρίνισε, παράλληλα, ο κ. Ξανθός ότι το πλαίσιο εκείνης της εποχής δεν επέτρεψε τις ανατιμολογήσεις, χωρίς αυτό να επιβαρύνει το Δημόσιο.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ο κ. Ξανθός  ότι είναι προφανές ότι η υπόθεση που απασχολεί το δικαστήριο αποτελεί πολιτικό αντιπερισπασμό, καθώς η υπόθεση αυτή έχει κλίσει από το έτος 2018 από τη Βουλή, μετά από εκτενή συζήτηση, καθώς υπήρξε πρόταση για εξεταστική επιτροπή και τόνισε ότι «είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη μου οι δύο κατηγορούμενοι να βρίσκονται στη θέση αυτή, είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης».

Προηγούμενα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η  πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  Παρασκευή (Εύη)  Χριστοφιλοπούλου. Η τελευταία κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία απάντησε σε ερωτήσεις των κατηγορουμένων.

Αύριο, το μεσημέρι θα συνεχίσει την κατάθεσή του ο κ. Ξανθός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης