Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρωστάει ένα μεγάλο συγγνώμη στον λαό»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 10:44
Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρωστάει ένα μεγάλο συγγνώμη στον λαό»

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία που βιώνουμε είναι εγκληματικές. Μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα, από τις αρχές Νοέμβρη, έχουμε 3.322 απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Και ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αρνείται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και τη στήριξη της οικονομίας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «Flash TV» της Κοζάνης το βράδυ της Πέμπτης. Η ΝΔ «δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει την περιοχή της δυτικής Μακεδονίας που μαστίζεται από την πανδημία, αλλά και την τρομερά υψηλή ανεργία» πρόσθεσε.

Μάλιστα χαρακτήρισε ως «βαθιά προκλητικό συμβολισμό» την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη στην περιοχή, συμβολισμό που «κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες, αντιμετωπίζει ένα ζήτημα δημόσια υγείας ως ζήτημα τήρησης των μέτρων δημόσιας τάξης, και αποφεύγει κάθε ευθύνη για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής για τον κορωνοϊό».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να στηρίξει τα νοσοκομεία ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, όπου το υγειονομικό προσωπικό είναι στα όρια της σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης. Αρνείται να συνταγογραφήσει δωρεάν και μαζικά τα τεστ, με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστά ιχνηλάτηση της πανδημίας - χαρακτηριστικά υπάρχουν ημέρες που πανελλαδικά γίνονται μόνο 6.000 τεστ. Αρνείται να στηρίξει την πρωτοβάθμια υγεία, που θα μπορούσε να αποφορτίσει τα νοσοκομεία της χώρας. Αρνείται να λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων όταν στη βόρεια Ελλάδα είχαμε ως και 190 κρούσματα σε εργασιακό χώρο. Η επιθεώρηση εργασίας θα μπορούσε να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον περιορισμό της πανδημίας στην εργασία, όμως έχει υποβαθμιστεί σημαντικά με πολιτική απόφαση της ΝΔ» υποστήριξε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, για μαζική συνταγογράφηση των τεστ, για ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ χρωστάει ένα μεγάλο συγγνώμη στον ελληνικό λαό. Ακόμη και τώρα έχουμε καταγγελίες γιατρών για μη καταγραφή κρουσμάτων στις λίστες ΗΔΙΚΑ. Το πρόβλημα με τις διπλές καταγραφές σε ΗΔΙΚΑ και ΕΟΔΥ οδηγεί σε ζήτημα ποιότητας των στοιχείων που έχουμε για την πανδημία. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να καταγράφεται μειωμένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση» σημείωσε για να συμπληρώσει: «Το σχέδιο της κυβέρνησης, που αντιμετωπίζει το εμβόλιο ως άλλοθι για να μη λάβει τα απαραίτητα μέτρα, καταρρέει. Ο κ. Πέτσας, που έλεγε για 2 εκατ. δόσεις εμβολίου τον Γενάρη, τώρα ανακοινώνει μόνο 300 χιλιάδες».

Στο μεταξύ επέκρινε ως «επικίνδυνες και ιδεοληπτικές τις ενέργειες της κυβέρνησης και στο μέτωπο της οικονομίας» σημειώνοντας: «Πέραν του ότι αρνείται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να δώσει ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζομένους, αρνείται και να δώσει πραγματικές ενισχύσεις -όχι δάνεια- στις επιχειρήσεις, την ώρα που έχει ψηφίσει έναν πτωχευτικό κώδικα που θέτει σε κίνδυνο την πρώτη κατοικία ακόμη και για τα πιο αδύναμα στρώματα. Και φυσικά αρνείται οποιοδήποτε σενάριο διαγραφής χρέους για τις πληττόμενες επιχειρήσεις».

Σχετικά με τον προϋπολογισμό, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως είναι «εκτός τόπου και χρόνου» λέγοντας: «Κλείνουμε το 2020 με την 4η χειρότερη ύφεση στην Ευρωζώνη, όταν στην αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση έλεγε πως δεν θα έχουμε ύφεση. Και τώρα που ο ΟΟΣΑ μιλά για ανάπτυξη 0,9% το 2021, η κυβέρνηση επιμένει στο 4,5%. Την ίδια ώρα μειώνει κατά 600 εκατ. τον προϋπολογισμό για την υγεία».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 10:52