«Στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) εφαρμόζουμε μία κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα για τους ανέργους», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της 14ης «Ημέρας Καριέρας» της ΔΥΠΑ, στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «οι “Ημέρες Καριέρας”, που φέρνουν κοντά τις επιχειρήσεις και τους αναζητούντες εργασία, αποτελoύν καθημερινότητα των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης στην Ευρώπη. Για την Ελλάδα, είναι κάτι σχετικά νέο, αφού ξεκίνησε μόλις τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει, όμως, να επιδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς, σε περίοδο 16 μηνών, 700 μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις έχουν προσφέρει 18.000 θέσεις, ενώ 28.000 άνεργοι προσήλθαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι «Ημέρες Καριέρας» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον μετασχηματισμό του παλιού ΟΑΕΔ. «Η νέα ΔΥΠΑ ψηφιοποιείται και λειτουργεί με νέα λογική και για τα επιδόματα που παρέχει», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. Όπως είπε, σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα οι μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν με τον νόμο «Δουλειές Ξανά», όπως το επίδομα εργασίας, η εισαγωγή επιδοματικών κριτηρίων για την καταβολή των ωφελημάτων της ΔΥΠΑ, το σύστημα τριών προσφορών και τριών αρνήσεων για την προσφορά θέσεων εργασίας.

«Στόχος μας είναι η ΔΥΠΑ να εξυπηρετεί τους πραγματικούς ανέργους, αυτούς που αναζητούν ενεργά εργασία και είμαι πολύ ικανοποιημένος που βλέπω ότι η κοινωνία έχει “αγκαλιάσει” αυτό το βήμα», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε, λέγοντας: «Προχωρούμε μπροστά όχι μόνο με αυτά, αλλά και με τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Έχουν πολλαπλασιαστεί οι ρυθμοί, χάρη και στην αξιοποίηση των πόρων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας. Από το 2019 μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργηθεί 263.000 επιπλέον θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε και η συμβολή της ΔΥΠΑ  είναι καθοριστική, καθώς πάνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί, λόγω της ενεργούς συμμετοχής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης».

«Εφαρμόζουμε, λοιπόν, πράγματι μία κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα. Χαρίζουμε τα λόγια στους άλλους και προχωρούμε μπροστά με έργο για τις επιχειρήσεις, για τους ανέργους, για όλους αυτούς που χρειάζονται τη βοήθεια του κράτους», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης