Kαραγκιοζιλίκια στη Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 12:14


Ρεσιτάλ χυδαιότητας στη Βουλή έδωσαν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής Ηλίας Κασιδιάρης και Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της κατάθεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Τα όργανα άρχισαν νωρίς-νωρίς στην Προανακριτική και με την ορχήστρα να παίζει ένα συνεχές κρεσέντο. Τα φάλτσα ακούστηκαν με το καλημέρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη φασαρία που ακολούθησε αμέσως μετά ανάμεσα στον Άδ. Γεωργιάδη της Νέας Δημοκρατίας και τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.

Ο ευέξαπτος νεαρός βγήκε έξω φωνάζοντας, ενώ ο «φιλήσυχος» Άδωνις παρέμεινε στην αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καβγάς μεταξύ τους ξέσπασε, διότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής θεώρησε ότι ο κ. Γεωργιάδης με την τοποθέτησή του δημιουργούσε πέπλο προστασίας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μπορούσε να αφήσει ένα τέτοιο γεγονός ασχολίαστο.

«Υπάρχει ένταση λόγω αυξημένης τεστοστερόνης» είπε ο κ. Βενιζέλος βγαίνοντας από την αίθουσα. «Η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδοκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής ή το αντίθετο» συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς για όσα διαδραματίζονται στη Βουλή.

Μάλιστα, από τα χείλη ενός… βουλευτή ακούστηκαν εκφράσεις όπως «είναι γελοίος και χοντρός ο Βενιζέλος», που είχε ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, να του ζητεί να ανακαλέσει και στη συνέχεια να τον αποβάλει.

Εκτός αιθούσης βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος βγήκε από τη συνεδρίαση: «Κοιτάξτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα…». Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου, πάντως, συνεχίζεται κανονικά.

Άραγε, δεν περίμενε κανείς αυτή την εξέλιξη; Ήταν προφήτες όσοι ισχυρίζονταν εξαρχής πως η ανοχή απέναντι σε νεοναζιστικές και ακροδεξιές πολιτικές εκφράσεις κάποια στιγμή θα οδηγούσαν το πολιτικό σκηνικό στη σημερινή κατάσταση;Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι παρέλαβε το στικάκι στις αρχές Αυγούστου του 2011. Αν και αρχικά ο κ. Διώτης είχε συμφωνήσει με την ημερομηνία αυτή, στην τελευταία του κατάθεση στην Προανακριτική ανέφερε ότι του το παρέδωσε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011.

Σημειώνεται ότι η πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. έχει διαπιστώσει άνοιγμα τριών αρχείων από το USB στις 10 το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2011.

Oι διάλογοι

ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Θέλω όταν μιλάω να μην κάνει απαξιωτικές χειρονομίες η κ. Κωνσταντοπούλου. Εντάξει;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν σας κατάλαβα.
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Να με καταλάβετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Αδύνατον! Κύριε Πρόεδρε, αδύνατον!
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Όταν μιλάω, δε θα κάνετε έτσι…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πώς έτσι δηλαδή;
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Έτσι, «του πεταματού» με το χέρι. Εντάξει;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε εμένα απευθύνεστε την ώρα που μιλάτε στον κ. Οικονόμου;
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Σε εσάς απευθύνομαι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Παρακαλώ.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έκανα εγώ χειρονομία;
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Ναι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ναι» λέτε;
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Χειρονομήσατε ασεβώς σε βάρος μου.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ακούστε, τα περί ασέβειας μετά, όταν θα σας εξετάσω.
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Όταν θα με εξετάσετε. Όταν θα υποβάλετε ερωτήσεις ως μέλος της Επιτροπής.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όταν θα σας εξετάσω ως μάρτυρα, κύριε Βενιζέλο.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Όταν θα υποβάλλετε ερωτήσεις ως μέλος της Επιτροπής.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και να συμπεριφέρεστε ως μάρτυρας εδώ. Διότι συμπεριφέρεστε ως κάτι άλλο.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Σας παρακαλώ, ηρεμήστε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Κύριε Πρόεδρε, σας είπα από την αρχή ότι υπάρχουν κάποιες ιδιορρυθμίες, τις οποίες είναι αδύνατο να ξεπεράσουμε.
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Ναι, αλλά η Βουλή ξέρετε δεν είναι «ιδιόρρυθμη μονή» είναι «κοινοβιακή». Έχει κανόνες. Τι να κάνουμε;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στον ένδοξο δρόμο του κ. Νεράντζη. Και αναπαράγετε, κύριε Μαρκογιαννάκη, με τον κ. Βενιζέλο την ίδια ακριβώς ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια! Θα κάνουμε και μια αντιπαραβολή.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Είναι αυτά μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εσείς, ως Πρόεδρος Κόμματος, κύριε Βενιζέλο, δυόμιση μήνες τώρα έχετε καταλάβει τι περνάω εδώ μέσα;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε εσείς μάρτυρας που θα μιλήσετε για νηπιαγωγείο; ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Είστε μικρή θεωρείτε;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχετε διαλύσει τη νέα γενιά. Αυτές σας οι αναφορές δείχνουν ακριβώς πόσο αντιδραστική είναι η νοοτροπία σας.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Δεν είστε νέα, κυρία μου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τι λέτε, κύριε;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Δεν είστε νέα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε μένα αναφέρεστε προσωπικά;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Ναι, δεν είστε νέα. Πολιτικά δε, ιδεολογικά και αισθητικά είστε πολύ παλιά.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε βαθύτατα αντιδραστικό υποκείμενο πολιτικά.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Με συγχωρείτε, κύριε Πρόεδρε. Εδώ πέρα, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Εδώ δεν μπορεί να προσβάλλεται ο οποιοσδήποτε έχει κληθεί από την Επιτροπή να καταθέσει. Θα ανακαλέσετε την κυρία συνάδελφο στην τάξη, διότι δεν μπορεί να υβρίζει τον μάρτυρα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Την αρχή την έκανε ο κ. Βενιζέλος. Το επεσήμανα και επιμείνατε. Τι να κάνουμε; Έκανε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν ερωτάται γι’ αυτό.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Δεν τελείωσα. Δεν έχω αρχίσει καλά-καλά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Βαρβιτσιώτη, συμπεριφέρεστε σαν να πέσατε από το φεγγάρι αυτήν τη στιγμή μέσα σ’ αυτήν την Επιτροπή. Δυο-δυόμιση μήνες δεν έχετε εθιστεί ακόμη; Εγώ εθίστηκα.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Κύριε Πρόεδρε, χθες κυκλοφορεί η έγκριτη εφημερίδα «Καθημερινή» και στη σελίδα 16, την τελευταία σελίδα, δηλαδή, της κεντρικής έκδοσης, υπάρχει ένα –θα έλεγα- ποικίλης ύλης άρθρο της κυρίας Λίνας Γιάνναρου με τίτλο: «Τα τουίτ που έσβησαν οι Έλληνες πολιτικοί». Και βλέπω στα παραδείγματα –υπάρχει και ο κ. Γεωργιάδης και άλλοι- «Α. Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσίευση της λίστας έγινε χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ». Και μετά από κάτω: «Αυτό σβήστηκε πριν από δύο μήνες μετά από πενήντα εννέα δευτερόλεπτα ανάρτησης». Ανατρέχω στην ιστοσελίδα που έχει μαζέψει τα εξαφανισμένα των πολιτικών.

Βλέπω ότι –πράγματι- υπάρχει αυτό το tweet του κ. Τσίπρα –τώρα αυτό έχει δημοσιευθεί τρεις μήνες πριν, γιατί τότε είχαν βγάλει φωτογραφία- το οποίο λέει αυτό. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ. Διώτη εφάπτεται και με τον κ. Βαξεβάνη εφάπτεται για τη δημοσίευση της λίστας και τη σκευωρία εις βάρος μου έχει στήσει και έχασε παταγωδώς στην Ολομέλεια και παραβιάζει την εντολή και το δικονομικό πλαίσιο της Επιτροπής.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα κάνετε κάτι;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Μα, τώρα σοβαρολογούμε;
Κύριε Πρόεδρε, δεν έχετε να πείτε τίποτα σε αυτά;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Αυτά θα τα συζητήσουμε στην Ολομέλεια. Θα τα συζητήσουμε σε ερωτήσεις.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Τα καταθέτω αυτά, για να τα πάρετε και να τα έχετε.

Ιδού οι εκρηκτικοί διάλογοι της σύγκρουσης Κασιδιάρη – Βενιζέλου στην αίθουσα της Προανακριτικής, με αφορμή την επίθεση που είχε εξαπολύσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στους διαδρόμους της Βουλής, στην πρώτη διακοπή της συνεδρίασης.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ακούω ανοησίες εδώ μέσα! Ο μάρτυρας επιχειρεί να ρίξει το επίπεδο της Επιτροπής τόσο χαμηλά, ώστε να διαφύγει.

Και όσον αφορά τα περί τεστοστερόνης, κύριε μάρτυς, τα είδαμε όταν βγαίνετε στο Βήμα της Βουλής και λέτε «άντε καλέ», με ένα ύφος που δείχνει ασφαλώς ότι σας λείπει αυτή η συγκεκριμένη ορμόνη…
Αφήστε, λοιπόν, το φθηνό χιούμορ σε μένα. Το φθηνό χιούμορ σε μένα ποτέ! Δεν περνάει.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Είστε γνωστός.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είμαι γνωστός, αλλά όχι ως απατεώνας και εμπλεκόμενος σε σκάνδαλα. Είμαι γνωστός, αλλά με καθαρό μέτωπο, κύριε Πρόεδρε.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Αυτό το φαινόμενο της κοινοβουλευτικής αλητείας, να το αποσύρετε από μπροστά μου.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Και κατεβάστε το χέρι! Δεν σου επιτρέπω να μου κουνάς το χέρι!

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Άντε από εδώ!

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Άντε; Άντε βρε χοντρέ τελείωνε.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Φασίστα!

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Εξευτελίζεις το Κοινοβούλιο.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Έτσι να μιλάς στους χαφιέδες μέσα στο ΠΑΣΟΚ, γελοίε! Χοντρέ! Να μιλάς έτσι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όχι σε εμένα!

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Δεν ντρέπεσαι;

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Να μιλάς έτσι στο συνέδριο με τους χαχόλους και τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ!

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Βρε, άντε από δω πέρα!

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Έτσι να μιλάς στους χαχόλους και τους κλέφτες μέσα στο ΠΑΣΟΚ, γελοίε! Απατεώνα! Κλέφτη!

Στον καβγά «μπήκε σφήνα» και ο Αδωνις Γεωργιάδης και ιδού το αποτέλεσμα:

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τι κάνεις, παιδί μου; Τι κάνεις εκεί πέρα; Είσαι τρελός;

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Την τιμή μου δεν επιτρέπω σε κανέναν να την προσβάλλει. Αν συνεχίσει ο συγκεκριμένος Εσύ, Γεωργιάδη, μη μιλάς! Γεωργιάδη, μη με απειλείς!
Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Μη μου κουνάς το χέρι και μη με απειλείς.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: Ηρέμησε!

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κάτσε κάτω, ρε γελοίε κι εσύ!

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Να αποβληθεί από την αίθουσα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας ανακαλώ το λόγο! Σας στερώ το λόγο μέχρι πέρατος της συνεδρίασης.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Έχω, λοιπόν, να δηλώσω και δημοσίως ότι είστε απατεώνες κι έχετε σκοπό τη συγκάλυψη της υπόθεσης. Γι’ αυτό το κάνετε αυτό.

 ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Φοβόμαστε τον Κασιδιάρη επειδή βαράει μπουνιές;

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, εδώ υπάρχει ένα θέμα για τη Βουλή. Νομίζουν οι κύριοι της Χρυσής Αυγής ότι επειδή βαράει μπουνιές ο κ. Κασιδιάρης και χτυπάει, εμείς θα τους φοβηθούμε; Τι είναι η δημοκρατία; Δειλά ανθρωπάκια που φοβόμαστε πέντε φασίστες;

Κύριε Πρόεδρε, να τεθεί θέμα στο Προεδρείο και να αποβληθεί αυτό το κόμμα από το Κοινοβούλιο αν τολμήσουν να ξαναβαρέσουν μικρόφωνα και να μας απειλήσουν με βία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, σας παρακαλώ!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε εμένα κάνετε τώρα χειρονομίες.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Αυτή είναι η δημοκρατία σας!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε εμένα κάνετε τώρα χειρονομίες.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Αφού τα έχουν βρει με τη Χρυσή Αυγή.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Αυτή είναι η δημοκρατία σας! Η άψογη στάση σας, της Βουλής των Λόρδων. Κάθεστε απαθείς…

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Χαϊδεύουν τη Χρυσή Αυγή!

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Αυτή είναι η Δημοκρατία που πεθαίνει.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Συμβολίζετε τη δημοκρατία που πεθαίνει.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 22:16