Οι ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού είναι έτη φωτός πολλαπλάσιες της όποιας ανεπιθύμητης ενέργειας, τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό action 24 ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

«Είναι απειροελάχιστες οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολιασμού απέναντι στις ευεργετικές συνέπειές του. Αυτό το λένε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, o FDA στην Αμερική και η συντριπτική πλειοψηφία όλων των γιατρών και ειδικών στον κόσμο. Μια γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά έχει 20.000 φορές παραπάνω πιθανότητες να κάνει θρόμβωση. Ένας άνδρας που καπνίζει και πίνει επίσης» ανέφερε και κάλεσε όλους να ρωτήσουμε όσους είχαν έναν δικό τους άνθρωπο στην εντατική, που έπρεπε να διασωληνωθεί, που δεν μπορούσε να αναπνεύσει, που δεν ήξερε αν θα τα καταφέρει την επόμενη μέρα. «Αυτή η τραγική κατάσταση αγωνίας που έχουν βιώσει οι Έλληνες, και ειδικά αυτοί που έχουν νοσήσει και οι οικογένειές τους, δεν συγκρίνεται με το να πάει κανείς να εμβολιαστεί, επειδή υπάρχουν κάποιες πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες» επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στο ΕΣΥ, είπε πως μετασχηματίζεται, εκσυγχρονίζεται και οδεύει προς τη νέα εποχή σε πείσμα όλων αυτών οι οποίοι πίστευαν το αντίθετο. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δώσαμε μία τεράστια μάχη όλοι μαζί, οι υγειονομικοί, τα δημόσια νοσοκομεία, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, οι ιδιωτικές κλινικές. Μάχη την οποία δίναμε κάθε μέρα για να ζήσει το ΕΣΥ, να αντέξει να παλέψει και την επόμενη ημέρα. Ενώ άλλα κραταιά, πλούσια κράτη δεν άντεξαν, το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα έμεινε όρθιο μέσα στην πανδημία». 

Σχετικά με τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς είπε ότι θα έχουν ρόλο σε αυτούς και οι ιδιώτες γιατροί και θα ξεκινήσουν «με βάση το πλάνο το οποίο φτιάχνουμε και θα αφορούν και ιδιώτες ιατρούς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν συγκεκριμένο εμβόλιο και να μπορούν να φτάσουν στους συνανθρώπους μας, τους συμπολίτες μας που είναι κατάκοιτοι και να τους εμβολιάζουν. Δεν θα αργήσει να γίνει. Δεν είναι εύκολο, και γενικώς δεν μου αρέσει να προτρέχω και να ανακοινώνω πριν να είμαι έτοιμος να εφαρμόσω. Γι’ αυτό δεν έχετε δει κάτι μέσα στο πρόγραμμα εμβολιασμού που να μην έχει πετύχει, τουναντίον». 

Τέλος μιλώντας για την τουριστική περίοδο, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως το τουριστικό προϊόν, το οποίο έχει ανάγκη η χώρα, πρέπει να το προασπίσουμε όλοι μαζί. «Να δείξουμε τον τρόπο και στους τουρίστες μας πώς πρέπει να συμπεριφέρονται και όλοι μαζί να οδηγηθούμε σε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι από ό,τι το περσινό. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, είμαστε κοντά, και με τη βοήθεια των εμβολιασμών. Για την περαιτέρω άρση των μέτρων, έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα κάποιων εβδομάδων. Αυτός ο οποίος προτρέχει και βιάζεται σκοντάφτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Δεν θα ήθελα να δω στην Ελλάδα πισωγυρίσματα. Θα αποφασίζουμε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία. Με γνώμονα αυτό και το συμφέρον της Δημόσιας Υγείας πάνω από όλα, αλλά και την οικονομία και την κοινωνία, που πρέπει να ξεσκάσει, και τον τουρισμό και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όλους αυτούς που δουλεύουν σε αυτή την τεράστια βιομηχανία, που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας μας» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης