Κουβέλης: Μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών για δέκα λιμάνια

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, 14:46
Κουβέλης: Μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών για δέκα λιμάνια
Να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα νησιά με αυξημένο ΦΠΑ επιδιώκει η κυβέρνηση, όπως επισημαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η προσπάθεια αυτή θα ευοδωθεί.

Σε συνέντευξή του στη Realnews ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι «πολυνησία, με μεγάλες δυνατότητες». Όπως εξηγεί ο κ. Κουβέλης έως το τέλος Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή για τις υποπαραχωρήσεις στα λιμάνια.

Βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού, αναφέρει, θα υπάρξουν δημόσιοι διεθνείς διαγωνισμοί για επιμέρους επενδύσεις στα διάφορα λιμάνια, ανάλογα με το τι προσφέρει το καθένα, όπως κρουαζιέρα, εμπορικό έργο, υγροποιημένο αέριο αλλά και άλλου περιεχομένου επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος επενδυτών από πάρα πολλές πλευρές. Μιλάμε για δέκα λιμάνια: Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Λαυρίου, Πάτρας, Χαλκίδας και Κέρκυρας. «Πρόκειται για επενδύσεις σημαντικού αναπτυξιακού χαρακτήρα για τη χώρα» τονίζει.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει όλη τη συνταγματική θητεία, διότι η πολιτική της είναι παραγωγός σημαντικού έργου» και κάνει λόγο για «ακροδεξιούς υποβολείς» στη Ν.Δ., οι οποίοι αλλοιώνουν τις θέσεις που είχε η συντηρητική παράταξη τα προηγούμενα χρόνια.

Τονίζει δε ότι «η κυβέρνηση δεν επιλέγει να στείλει στη φτώχεια τους κληρικούς», υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να κατασκευάσουν τους εν ‘‘θρησκεία πατριώτες’’ και να τους διακρίνουν από τους ‘‘εχθρούς της εκκλησίας’’».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, 14:46