«Αυτό που χρειάζεται για να έχουμε μια σοβαρή «παρακαταθήκη» από την υγειονομική κρίση είναι γενναία επένδυση στο ΕΣΥ και όχι ιδιωτικοποίηση κρίσιμων λειτουργιών του μέσω των ΣΔΙΤ», ανέφεραν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Ανωγείων κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό.

Ο τομεάρχης Υγείας της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισκεπτόμενος την Παρασκευή το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, συζήτησε με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό την εμπειρία από τη διαχείριση της πανδημίας, το ρόλο της ΠΦΥ στην κοινοτική και κατ’ οίκον φροντίδα σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, επισημαίνοντας την ανάγκη να στηριχθεί έμπρακτα το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, μισθολόγιο, και ένταξη στα ΒΑΕ. Όπως τόνισε μάλιστα, «…πρέπει να ενισχυθούν με επιπλέον πόρους οι δημόσιες δομές υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ αναγνωρίζουν, όπως ανέφεραν στον κ. Ξανθό, σχετικά με το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, «…την προτεραιότητα που πρέπει να έχουν οι δομές της (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, ΠΙ) στην ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και στον ανασχεδιασμό του Χάρτη Υγείας της χώρας στην μετά-covid εποχή».

Ο κ. Ξανθός συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, με τον οποίο συζήτησαν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική οικονομία και κοινωνία καθώς επίσης τα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, τα θεσμικά και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών Δήμων και τις πρόσφατες αλλαγές στο εκλογικό σύστημα με την κατάργηση της απλής αναλογικής που, όπως τόνισε ο κ. Ξανθός, είναι μια πολύτιμη «άσκηση Δημοκρατίας» και αναζήτησης συνθέσεων στη διακυβέρνηση της Αυτοδιοίκησης.

Τέλος ο Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανωγείων και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης