Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Μπορεί ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός να βρίσκεται στην φυλακή, φαίνεται όμως ότι ακόμη δεν έχει απωλέσει την ευρωκοινοβουλευτική του ιδιότητα και νομιμοποιείται να κάνει ερωτήσεις προς την Κομισιόν, πίσω από τα …κάγκελα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αδιάψευστος μάρτυς η ερώτηση που κατάθεσε, στις 14 Ιουνίου 2021, προς την Κομισιόν με θέμα: Χρήση της ονομασίας «Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς στο EURO 2020.

Ο έγκλειστος ευρωβουλευτής σημειώνει στην ερώτηση του ότι:

-Το απύθμενο θράσος του κράτους των Σκοπίων αλλά και οι ολέθριες επιπτώσεις της απαράδεκτης «Συμφωνίας των Πρεσπών» αποκαλύφθηκαν για μία ακόμη φορά με αφορμή το EURO 2020. Όπως έγινε γνωστό, οι φανέλες των ποδοσφαιριστών του εν λόγω κρατιδίου φέρουν τα αρχικά FFM («Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας») ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μπουγιάρ Οσμάνι, ισχυρίζεται πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν υποχρεούται να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών για τη νέα ονομασία καθώς δεν επιχορηγείται από το κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Παράλληλα, οι δύο σχολιαστές της κρατικής ραδιοτηλεόρασης του εν λόγω κράτους, η οποία χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό (όχι από ανταποδοτικό τέλος), έκαναν συνεχώς λόγο κατά τη μετάδοση του αγώνα για «εθνική ομάδα της Μακεδονίας» και αποκαλούσαν τη χώρα «Μακεδονία».

…και ρωτάει την Κομισιόν αν συμφωνεί με τη χρήση της ονομασίας «Μακεδονία» από το εν λόγω κρατίδιο με αφορμή διεθνείς διοργανώσεις όπως το Euro 2020 και αν θεωρεί ότι η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν επωφελής και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Αυτό που απομένει είναι να φθάσει η απάντηση της Κομισιόν στις φυλακές!

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2021-003104_EL.html

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης