Η αναβάθμιση του τυφεκίου είναι άμεσα συνυφασμένη με τα προηγμένα τεχνολογικά απάρτια, τα οποία δύναται να προκύψουν στο μέλλον, αλλά δεν μπορεί να εκτιμηθεί από τώρα η πιθανή μελλοντική αναβάθμιση του τυφεκίου G3, ενώ σαφώς αυτή θα προκύψει εφόσον κριθεί συμφέρουσα για την υπηρεσία. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζης, Γ. Τσίπρας, Θ. Αυγέρη, Αλ. Αυλωνίτης, Δ. Βίτσας, Χρ. Γιαννούλης, Ν. Ηγουμενίδης, Εμμ. Θραψανιώτης, Δ. Καλαματιανός, Μ. Κάτσης, Χ. Καφαντάρη, Κ. Μάλαμα, Κ. Μάρκου, Αλ. Μεϊκόπουλος, Ν. Παππάς, Π. Πολάκης, Ελ. Σκούφα, Θ. Τζάκρη, Αλ. Τριανταφυλλίδης, Σ. Φάμελλος, Δ. Χαρίτου και Μ. Χατζηγιαννάκης με θέμα «Σύμβαση για την Προμήθεια “Βελτίωση Υφιστάμενου Τυφεκίου G3 (Προμήθεια Συλλογών Αναβάθμισης του τυφεκίου)”».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «από τα ΕΑΣ ΑΒΕΕ δεν έχουν πιστοποιηθεί τα απάρτια που αναφέρονται στη ερώτηση» και πρόσθεσε: «Κάθε οικονομικός φορέας, κατά συνέπεια και τα ΕΑΣ ΑΒΕΕ, έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στον υπόψη διαγωνισμό και να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για τον οποίον έχει δοθεί από την ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ παράταση υποβολής των προσφορών μέχρι την 9η Αυγούστου 2022».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε, δε, ότι «δεν αποκλείεται κανένας οικονομικός φορέας από τη διαγωνιστική διαδικασία» ενώ όσον αφορά στην υπογραφή της προκήρυξης, είπε ότι «σύμφωνα με το εν ισχύ καθηκοντολόγιο της ΑΣΔΥΣ ο υποδιευθυντής έχει τη δυνατότητα, σε περίπτωση απουσίας του διευθυντή, να υπογράφει τα εξερχόμενα έγγραφα όπως συνέβη και εν προκειμένω».

«Άλλωστε», συμπλήρωσε, «η πρακτική υπογραφής εγγράφων για τους απουσιάζοντες εκάστοτε επικεφαλής, λόγω διαφόρων αιτιών, αποτελεί προβλεπόμενη, ακολουθητέα και συνήθη πρακτική στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Στις 30 Ιουνίου 2022, όπως επεσήμανε ο υπουργός, «πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του ΓΕΣ και της εταιρείας ΕΑΣ ΑΒΕΕ, προκειμένου να εξεταστούν θέματα συμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με την υπόψη εταιρεία, καθώς και προγράμματα προς συμβασιοποίηση ή ενδιαφέροντος αυτής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύσκεψη «κρίθηκε επωφελής τόσο για το ΓΕΣ, ως προς την προοπτική επίσπευσης ολοκλήρωσης των υφιστάμενων συμβάσεων, όσο και για την υπόψη εταιρεία, για την ανάδειξη της ανάληψης του νέου κατασκευαστικού έργου από τα μελλοντικά εξοπλιστικά προγράμματα του ΓΕΣ», κατέληξε, στην απάντησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης