«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες, οι πιο ιστορικές εκλογές που θα αντιμετωπίσουμε από τη Μεταπολίτευση και μετά… Γι’ αυτό το λόγο υπερασπιζόμαστε έναν προοδευτικό μετασχηματισμό όπου μπορούν να συμβάλλουν καίρια και ευρύτερες δυνάμεις, που δε συμφωνούν υποχρεωτικά σ’ όλα με την Αριστερά. Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η οικοδόμηση ενός μετώπου με κοινό πολιτικό πρόγραμμα, με συγκεκριμένους στόχους, όπως είναι η εξάλειψη των κοινωνικών και φυλετικών ανισοτήτων, η διεύρυνση της Δημοκρατίας, η υπεράσπιση της εργασίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η προστασία του περιβάλλοντος και η προάσπιση της ισότητας των φύλων». Τα παραπάνω τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ουφούκ Μουσταφά στην ομιλία της στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

Επισκεπτόμενη χθες την πρωτεύουσα του Έβρου, στο πλαίσιο της περιοδείας στη Θράκη με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «Οι Ευρωεκλογές δεν θα είναι απλά μια δημοσκόπηση, μία δήλωση πρόθεσης ψήφου για τις εθνικές εκλογές, έτσι όπως προσπαθούν να τις προβάλλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Σ’ αυτές τις εκλογές διακυβεύεται το μέλλον κάθε Ευρωπαίου πολίτη, κάθε Ελληνίδας και Έλληνα και ουσιαστικά το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρθηκε στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει σήμερα το νεοφιλελεύθερο σύστημα, που επιφέρουν τον ατομικισμό ως ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της συμπεριφοράς και χάνεται η έννοια της αλληλεγγύης. «Υποδεικνύουν ως υπεύθυνο της όλης κατάστασης, τον μετανάστη, τον πρόσφυγα, τον κάθε είδους διαφορετικό από εμάς. Έτσι σπέρνουν το μίσος, τη διχόνοια, την ξενοφοβία, που στο επόμενο βήμα βρίσκουν διέξοδο και ταυτίζονται με τις έννοιες και τα πιστεύω που υιοθετεί η Ακροδεξιά. Οι οικονομικές πολιτικές της λιτότητας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην άνοδο της Ακροδεξιάς, που επιδιώκει τη συνολική οπισθοδρόμηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, την επιστροφή στις μαύρες μέρες των εθνικών ανταγωνισμών και της εθνικής περιχαράκωσης. Μία τέτοια πορεία θα ήταν επικίνδυνη. Ακριβώς αυτή τη στιγμή οφείλουμε, είναι χρέος όλων μας να υψώσουμε ανάστημα, να δώσουμε ένα τέλος, να νικήσουμε, να καταπατήσουμε το υβρίδιο της Ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού», τόνισε η κ. Μουσταφά.

«Με την τόσο ραγδαία άνοδο της Ακροδεξιάς, με τις πολιτικές λιτότητας του φιλελευθερισμού, πραγματικά όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες βρίσκονται σ’ έναν ασφυκτικό κλοιό κι εδώ εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το προοδευτικό μέτωπο ερχόμαστε για να δώσουμε τις λύσεις. Ερχόμαστε για να παλέψουμε για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, που το διαφορετικό, το άλλο, έτσι όπως προσπαθούν να το προβάλουν οι δυνάμεις της Ακροδεξιάς, δεν θα είναι ο στόχος δεν θα είναι στο στόχαστρο. Σ’ αυτό το μίσος που προσπαθούν να σπείρουν προς το διαφορετικό και το άλλο, νομίζω ότι η Θράκη, η περιοχή μας έχει να διδάξει ένα μάθημα στην Ευρώπη. Μπορεί να διδάξει το μάθημα της συνύπαρξης των διαφορετικοτήτων, τον πολυπολιτισμό. Πως μπορούνε διάφορα, ήθη, έθιμα, γλώσσες, θρησκείες να συνυπάρχουν. Γι’ αυτό καλώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, όλους τους δημοκράτες, όλους τους σοσιαλιστές, όλους όσους έχουν έγνοια την αυριανή μέρα να ταχθούμε μαζί για να παλέψουμε για μια δίκαιη, δημοκρατική Ευρώπη» κατέληξε, η υποψήφια ευρωβουλευτής.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης