Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην αναφορά του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός παραδέχθηκε, σύμφωνα με τις φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες, ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό. 

Αφορμή για την καρατόμηση του Σπήλιου Λιβανού ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο δήμαρχος Σπάρτης σχολίασε τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας του 2007, όπου, κατά τον τότε υπουργό Πέτρο Δούκα και νυν δήμαρχο Σπάρτης, η κυβέρνηση «μοίραζε σακούλες με λεφτά και γύρισαν το παιχνίδι των εκλογών». Ο Σπήλιος Λιβανός, που ήταν παρών στη σύσκεψη, απάντησε «Έχετε μείνει στην Ιστορία με αυτά που κάνατε» και «Ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία, υπολειπόμεθα!».

Είναι προφανές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτήν του την κίνηση επιχειρεί να αναμετρηθεί με τη λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία εντάσσεται και ο Πέτρος Δούκας. Κύκλοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, οι οποίοι διατηρούν την ανωνυμία τους αλλά όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι το επιτελικό κράτος του Μαξίμου, σχολιάζοντας το γεγονός ανέφεραν αργά το μεσημέρι: «Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός του φίλος, αλλά αυτά που ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα για ένα τόσο τραγικό γεγονός είναι εκτός του αξιακού κώδικα του πρωθυπουργού και η αντίδραση του υπουργού έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική. Ως εκ τούτου, δεν υπήρχε κανένα περιθώριο παραμονής του κυρίου Λιβανού στην κυβέρνηση». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανείς δεν είναι σε θέση να πει αν αυτή η κόντρα θα έχει συνέχεια ή εάν θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες απόψεις που θα παραπέμψουν την αναμέτρηση της πτέρυγας Μητσοτάκη με την ομάδα των καραμανλικών σε κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Δείτε το βίντεο από τη σύσκεψη που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από την κακοκαιρία. Σε αυτή τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Δούκας και Λιβανός, έγινε ο διάλογος ο οποίος οδήγησε στην καρατόμηση του πρώην πλέον υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία ψηφοθηρία σε βάρος των πολιτών

«Η παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού μετά την κατακραυγή δεν μπορεί να κρύψει την ακραία ψηφοθηρία της ΝΔ σε βάρος πολιτών με αφορμή φυσικές καταστροφές», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεκαπέντε χρόνια μετά ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Λιβανού, αν και ακολουθεί την ίδια ακριβώς συνταγή εξαπάτησης. Η πολιτική αναισθησία του κ. Λιβανού χαρακτηρίζει όλη την κυβέρνηση, που μοίρασε διχίλιαρα με εκλογική υστεροβουλία μετά την τελευταία κακοκαιρία και το επιτελικό φιάσκο», σχολιάζει και καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός όμως αυτή τη φορά τους έχει μάθει καλά και στις κάλπες τους ετοιμάζει μια δική του, αυτή τη φορά, “εποποιία”». 

KIN.ΑΛ: Προσβολή για τη μνήμη των θυμάτων

Το Κίνημα Αλλαγής, με σχόλιο του Γραφείου Τύπου, χαρακτήρισε ως «κυνική ομολογία υπουργών της ΝΔ την “πολιτική εποποιία” της κυβέρνησης Καραμανλή, στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία». «Προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και αποκαλύπτει τις πελατειακές νοοτροπίες που μένουν αναλλοίωτες στο κόμμα της ΝΔ, μετατρέποντας ακόμη και μια φυσική καταστροφή σε πεδίο μικροκομματικής εκμετάλλευσης», υπογραμμίζει.

KKE: Μνημείο κυνισμού οι δηλώσεις Λιβανού

Οι πρόσφατες δηλώσεις του παραιτηθέντος πλέον, υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είναι, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «μνημείο κυνισμού», που δείχνει «πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις τα προβλήματα του λαού. Και μπορεί οι κυνικοί υπουργοί να αποπέμπονται, όταν “πιάνονται στα πράσα”, οι κυνικές πολιτικές, όμως, ζουν και βασιλεύουν», καταλήγει το σχόλιο του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης