Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, σύμφωνα με την οποία συμμετείχε στη ρατσιστική εκδήλωση κατά των μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας τον Ιούλιο του 2020, παρουσία και του Ηλία Κασιδιάρη, αφού πρώτα πήρε την άδεια από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra24, ο κ. Μπογδάνος, ο οποίος έχει πλέον διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στη συγκέντρωση κατά μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας, τον Ιούλιο του 2020, δήλωσε ότι παρευρέθη με δική του επιθυμία αλλά με την έγκριση του κ. Γεραπετρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πολίτες που τη διοργάνωσαν (την συγκέντρωση) θα βρισκόντουσαν σάντουιτς ανάμεσα σε αυτά που εγώ θεωρώ τα δύο άκρα, την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά. Για τον λόγο αυτό είχα έρθει σε επαφή με τον κύριο Γεραπετρίτη. Τον υπουργό Επικρατείας», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και εν συνεχεία υποστήριξε ότι οι δυο τους συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για αυτόν το λόγο.

«Η συγκέντρωση ήταν στις 6 το απόγευμα. Εγώ στις 4:30 πήγα στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου και του είπα ‘κύριε υπουργέ, πιεζόμαστε στην Αθήνα, οι πολίτες αισθάνονται μόνοι τους απέναντι στα άκρα και απέναντι στις επιπτώσεις του λαθρομεταναστευτικού τις οποίες δεν έχουν περιορίσει. Τι θα κάνουμε; και εκείνος απάντησε “Κωνσταντίνε, ναι κατέβα’.

»Σας λέω κάτι το οποίο είναι αναντίρρητο και σαφές. Εγώ θεώρησα ότι έπρεπε να ήμασταν εκεί… Μου είπε ‘πήγαινε και εσύ εκεί’ ακριβώς επειδή μπορεί να βρισκόντουσαν εκεί και τα άκρα και οι πολίτες να ήταν μόνοι», υποστήριξε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και εν συνεχεία ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θεωρεί ακόμα σωστή εκείνη την επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εγώ συμφωνώ μαζί του. Δεν είμαι της άποψης ότι εκεί που πηγαίνουν οι πραγματικοί φασίστες εσύ πρέπει να λείπεις» πρόσθεσε.

 

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Κ. Μπογδάνου έκανε λόγο για «σύνδεση της ΝΔ με Ακροδεξιές δυνάμεις». «Μέσα στη ΝΔ υπάρχει μια δυνατή altright, μία σύγχρονη άκρα Δεξιά. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο μείγμα αυταρχισμού και ακραίου νεοφιλελευθερισμού», ανέφερε.

Σχολιάζοντας όσα υποστήριξε ο Κ. Μπόγδανος σχολίασε ότι «με τη συγκατάθεση του κ. Γεραπετρίτη βρέθηκε στην πλατεία Βικτωρίας μαζί με τον Ηλ. Κασιδιάρη και μέλη της Χρυσής Αυγής σε συγκέντρωση Ακροδεξιών». Υποστήριξε, δε, ότι «η δήλωση αυτή αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι υπάρχουν συνδέσεις της ΝΔ με Ακροδεξιές δυνάμεις. Αυτό φάνηκε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών και σε μια σειρά από κινητοποιήσεις που βρέθηκαν πλάι-πλάι», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαψεύδει η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση, άλλωστε οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι να αποφασίζουν που πάνε, τι λένε και τι κάνουν. Δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης