Παρακολουθήσεις: Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά το ΚΚΕ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, 14:51
Παρακολουθήσεις: Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά το ΚΚΕ

Την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα της καταστροφής των αρχείων στην ΕΥΠ για τις υποθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Αθανασίου Κουκάκη καθώς και οι καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη για μηνύματα με κακόβουλο σύνδεσμο στο κινητό του τηλέφωνο, που δημιουργεί ερωτηματικά για πιθανή παρακολούθηση» ζητά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Με σχετική επιστολή του, προς τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, και μέλος της επιτροπής, Μανώλης Συντυχάκης, αναφέρει ότι πρέπει να κληθούν σε ακρόαση: ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, η εισαγγελέας στην ΕΥΠ κ. Βλάχου, και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος.

Ο κ. Συντυχάκης αναφέρει επίσης ότι για την υπόθεση των συνακροάσεων-υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ πρέπει να κληθούν σε ακρόαση εκπρόσωποι των παρόχων τηλεφωνίας ΟΤΕ, VODAFONE, WIND και OTEGLOBE, και ειδικότερα τα παρακάτω αρμόδια στελέχη τους:

Από τον ΟΤΕ: Μέγας Κωνσταντίνος (Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας), Λεμονιάς Ευάγγελος (Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης Συστημάτων και Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας Ομίλου ΟΤΕ), Διαμαντόπουλος Γεώργιος (Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλ. Απάτης Ομίλου ΟΤΕ)

Από τη VODAFONE: Πανάγος Κωνσταντίνος (υπεύθυνος Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών)

Από τη WIND: Κρόγκος Πέτρος (διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης του Δικτύου)

Από την OTEGLOBE: Σύρμαλης Αναστάσιος (υπεύθυνος Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, 14:51